Благотворителен търг събра средства за църквата "Св. Димитър"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:42 / 18.04.2014
1064
26 000 лева бяха събрани на благотворителен търг на произведения на изкуството снощи. Наддаването се организира от пловдивското сдружение "Свети Димитър", а средствата ще бъдат използвани за реставрация и поддръжка на едноименната църква в резервата Старинен Пловдив. Храмът е една от емблемите на града ни.

Картини на най-известните български художници, сред които: Светлин Русев, Анастас Константинов, Лили Кючукова, Енчо Пиронков, Кольо Карамфилов, Георги Божилов-Слона, Йоан Левиев, Димитър Киров, бяха включени в традиционния благотворителен търг на сдружение "Свети Димитър".

Огледът на произведението на изкуството започна час преди самото наддаване. В него се включиха известни пловдивски бизнесмени, лекари и писатели.

Църквата "Св. Димитър" в продължение на десетки години беше затворена и едва през 2007-ма храмът отвори врати за ежедневно богослужение. Три години по-рано е създадено и едноименното сдружение, в което членуват 35-има пловдивчани, носещи името на светеца. Тяхната цел е именно ремонт и възстановяване на храма и целия манастирски комплекс.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ


Източник: ПОТВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).