ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бизнесмени почерниха Пловдив, заведения на Главната и в "Капана" над закона
Автор: Данислава Вълкова 19:45 / 19.10.2023Коментари (5)38817
Заведения грубо нарушават общинските разпоредби по отношение на тентите и разположените чадъри по Главната и кв. “Капана" установи Plovdiv24.bg.

Както наскоро писахме - заведение за бързо хранене пред Халите разположи освен маси за открито сервиране, но и постави грозни черни рекламни чадъри.

Това обаче е в голям разрез с правилата, определени от Общинския съвет. Според общинската наредба слънцезащитните съоръжения трябва да са бели или с цвят охра, както и да нямат реклами по тях. След нашата статия тогава и разбрали грешката си, собствениците на заведението премахнаха чадърите още преди проверката на служителите на Пловдивския общински инспекторат.

Нарушенията от страна на други заведения обаче продължават и то на Главната улица и квартал “Капана", като стоят ненаказани с месеци, а Общината продължава да си затваря очите за погазването на наредбата.

Така бизнесмени, които изкарват хляба си, ползвайки емблемите на Пловдив - Главната и "Капана" решават, че са богопомазани и не искат да спазват правилата на Наредбата на ОбС Пловдив за реда за поставяне на преместваеми обекти за увеселителна, търговска или друга обслужваща дейност и елементите на градското обзавеждане на територията на Община Пловдив.

Според чл. 7, ал. 7 - върху зоните за поставяне на маси за открито сервиране, се разрешава ползването само на леки преместваеми слънцезащитни устройства с подвижна отваряема конструкция като чадъри, сенници, чийто носещи елементи не са трайно закрепени към поземления имот, а за територията на АИР и публичните пространства на пешеходна зона I на гр. Пловдив: площад Централен – ул. "Княз Александър I Батенберг" – площад "Римски стадион" – ул. "Райко Даскалов" – до пешеходния мост, и прилежащите им пешеходни пространства – само чадъри в цветовата гама от бяло до охра без рекламни надписи.

При проведен наскоро разговор с директора на Пловдивския общински инспекторат Асен Стефанов той бе категоричен, че в "Капана" не се спазват разпорежданията, въпреки многобройните констатирани протоколи.

Тогава той обясни пред Plovdiv24.bg, че с премахването на слънцезащитните съоръжения, които не отговорят на изискванията, се заема общинската администрация.

"Всички констатирани протоколи са изпратени към Община Пловдив за отношение по компетентност. Тяхна работа е да се заемат с премахването на тези съоръжения, ако наемателите и собствениците не го направят сами.", добави той и ни увери, че ежедневно на територията на "Капана" има екип на ПОИ, който проверява.

На пръв поглед за някои това с цвета на слънцезащитните съоръжения е незначителен проблем на фона на всичко останало. В крайна сметка обаче обликът, чистотата и добрият изглед на Пловдив зависи от всички нас и спазването на правилата създава естетиката, с която се гордеем.

Заради занижения контрол и липсата на санкции от страна на Община Пловдив пък се налага на търпим подобни цигании, а като отидем в някой европейски град се възхищаваме на обстановката, тъй като там поне централните градски части са на ниво.


Още по темата: общо новини по темата: 325
28.04.2024 »
11.10.2023 »
06.10.2023 »
04.09.2023 »
22.08.2023 »
13.08.2023 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
"Каймака" на обществото - снобство , селяния и самочувствие до небето.
+4
 
 
Всяко едно заведение най-вече по големите укриват доходи , не плащат осигуровки , отпуски и болнични. От НАП да си извадят главата от задника. Кой нормален млад чояек в Пловдив работи за 800лв????
Най-големите тъпаци са футболните фенове.
на 19.10.2023 г.
+4
 
 
Заведенията в Капана да се закрият, собствениците да се проверяват до край какви доходи регистрират. Да се върне положението преди 10 г., беше спокойно нямаше навлеци. Свинщината на Младежки хълм да се премахне, имота да се отчужди. Това е само началото!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
България и Войната в Украйна
Абитуриентски балове
Празник на розата 2024 в Казанлък
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: