ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бизнесмен вдига нов голям комплекс до Околовръстното на Пловдив
Автор: Диана Бикова 11:10 / 04.08.2023Коментари (3)32020
© Google
Строителният предприемач Христо Томов планира да изгради нов голям комплекс в землището на родопското село Браниполе. В РИОСВ - Пловдив е внесено инвестиционното намерение от фирма "Строубери каунти" ООД за жилищно застрояване, търговска и обществено обслужваща дейност, крайпътен комплекс, търговска, обществено обслужваща и складова дейности, предава Plovdiv24.bg.

Томов притежава два земеделски имота с обща площ 203 348 квадратни метра в местността "Стойкова върба", в непосредствена близост до Околовръстното шосе. Предстои да се изготви ПУП- ПРЗ за промяна предназначението на земеделската земя за неземеделски дейности. Планът за регулация предвижда отреждането на 9  урегулирани поземлени имота, като осем от тях ще са за жилищно застрояване, търговска и обществено обслужваща дейност, а деветият ще е за крайпътен комплекс, търговска, обществено обслужваща и складова дейност.

Застрояването в новообразуваните УПИ ще бъде свободно, по ограничителните линии на застрояване и нормативи за зона "Жк“ – жилищна територия с преобладаващо комплексно застрояване с максимално допустимите показатели за устройство на зоната – височина до 12 м., плътност на застрояване до 50%, площ за озеленяване - от 50 %, интензивност на застрояване (К инт.) – 2,0 и зона "Смфп“ – смесена многофункционална производствена зона – обслужване, складове и зеленина с максимално допустимите показатели за устройство на зоната – височина до 15 м., плътност на застрояване до 50%, площ за озеленяване - от 30 %, интензивност на застрояване (К инт.) – 3,0. Всички необходими за правилното функциониране на бъдещите сгради, инженерни мрежи и съоръжения, ще бъдат разположени в границите на новопроектираните УПИ. Транспортното обслужване на имотите ще се осъществява по полски пътища чрез изграждане на локално платно от разположеното южно от имотите Околовръстно шосе. 

След промяна на предназнач
©
Бъдещият комплекс ще се реализира в двата имота с №№ 840 и 841 - последните на Кукленско шосе в непосредствена близост до Околовръстното.
ението на осемте урегулирани поземлени имота за жилищно застрояване, се предвижда да изградят около 40 многофамилни жилищни сгради и 50 еднофамилни жилищни сгради (къщи). Проектът включва магазини за хранителни стоки, заведения за обществено хранене, кафе – аперитиви и различни търговски обекти, които да обслужват живеещите в новопостроените сгради.

В имота, предназначен за крайпътен комплекс, ще има ритейл парк,  заведения за обществено хранене, кафенета, магазини за промишлени и хранителни стоки, търговски обекти за промишлени и хранителни стоки, административна сграда.

Предвидено е всички сгради да се реализират отворени към околното пространство, с възможност за достъп на всеки самостоятелен търговски или складов обект отвън. В имота ще се предвидят паркинги за обслужване на посетители и за персонала на бъдещите обекти.

Екоинспекцията трябва да издаде становище, за да бъде реализирано инвестиционното предложение.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на dravko
премахни филтъра

+2
 
 
нов комплекс на къра, без канализация, без пътища, съвсем като на село за помаците, които ще тъгуват за родното място!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Академично гребане и кану-каяк
Тенис от Пловдив и региона
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Моторни спортове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: