ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Безпрецедентният трус в община Пловдив: Зам.-кмет обвинен в некомпетентност!
Автор: Цвети Тончева 15:03 / 15.12.2021Коментари (15)12781
© Plovdiv24.bg
На специална пресконференция районните кметове на Пловдив поискаха оставката на ресорния зам.- кмет на община Пловдив Пламен Райчев, основен виновник за създадения транспортен хаос в отделните райони и в целия град, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Те колективно изтъкнаха, че между тях и зам.-кмета липсва чуваемост  и разбиране, липсва и професионална компетентност от негова страна.

Иван Стоянов, кмет на "Източен“ посочи, че той ежедневно търпи много критики от гражданите, тъй като те пък търпят неудобството заради многото затворени улици. До районните кметове постъпват редица сигнали от гражданите, както и питания, което е крайно неприятно. "Не отива на втория по големина град в България  да се създава  такова напрежение, особено по празниците и живущите там да са заложници на некомпетентно управление на проектите в града“, каза Стоянов и посочи конфликтните точки в района.

След него се изказа и Георги Стаменов, кмет на "Централен“, който също посочи проблемните зони и тапите, които се създават. "Смятаме, че този транспортен хаос е създаден от некомпетентността на зам.- кмета Пламен Райчев. Той обвини Райчев в непрозрачност на проектите и липса на линейни графици за организацията на движението. Това е необходимо с цел да може районните кметове да ги съобщят и на гражданите, които са ги избрали.

Стаменов каза още, че са потърпевши и то лошото планиране. Всичко това трябва да бъде анализирано и минимизирано. Той посочи конкретни решения за насочването на трафика по време на големите ремонти, които предстоят в района на Централна гара. "Не смятам, че пловдивчани трябва да търпим такъв тип управление и съдейки по множеството жалби от граждани, аз се чувствам длъжен да изказвам и защитавам мнението им", добави Стаменов.

Пълна подкрепа на исканата оставка изказа и кметът ан район "Северен“ Стоян Алексиев, който припомни за причиненото неудобство на жителите, причинено по време на изпълнението на Водния проект и постоянните аварии , свързани с него. Не е имало никаква диалогичност и реакции от страна на зам.-кмета.

Подкрепа изказа и кметът на "Западен“ Димитър Колев, който също каза ,че липсва диалогичност и чуваемост, затова са проблемите.  "Бъдещите проекти в района не трябва да бъдат управлявани така, поради липса на координация и контрол“, каза Колев. Той добави, че в момента няма никаква представа докъде е стигнал проектът Модър-Царевец, който се управлява също от зам.- кмета. Кметът на "Тракия“ Костадин Димитров днес отсъства, но също е изказал подкрепа на искането на колегите си за оставка на Пламен Райчев.

Общинските съветници също подкрепят това и са съгласни ,че заради некомпетентно управление на проектите в града е създаден строително-транспортен хаос. Те  подготвят две питания към зам.- кмета и ще настояват за представяне на линейните графици. Според тях се създава усещане за некомпетентност и е необходимо да бъде направена корекция в управленския екип в този ресор.

Всичките районни кметове бяха единодушни, че имат добър диалог с кмета Здравко Димитров, но той е този, който трябва да минимизира щетите, които се на гражданите, като потърси друго решение.  В противен случай се вреди освен на гражданите, и на авторитета на партията, от която са избрани.



Още по темата: общо новини по темата: 10
21.12.2021 »
20.12.2021 »
20.12.2021 »
20.12.2021 »
20.12.2021 »
16.12.2021 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 15.12.2021 г.
+5
 
 
След корумпирания анестезиолог Иван Чомаков, който разпродаде града на ТИМ - това е най-гнусното управление на Пловдив. Попаднал случайно във въртележката на ГЕРП, този самороден некадърник докара града до пълна разруха. Оставка! Още 2 години ли ще го търпим?
0
 
 
Зико папагал 9 кмета си назначи и какво правят ????
+1
 
 
Личи си отвсякъде, че това е целенасочена атака и вътрешна интрига. Проблемът със задръстванията са много - липса на адекватен градски транспорт, неработеща стратегия или липса на такава, много и постоянно увеличаващи се автомобили и т.н. Коматевско колко време го правиха и много хора реваха, тогава имаше ли реакции? Ами Руски колко време го правиха? Целенасочено е, но може и други да са причините, а не тези които се изтъкват, ако е така, да си го кажат.
+7
 
 
Райчев,Тимчев и сие, начело с Здравко Д. са еманацията на некъдърността, безхаберието и простотията, които се ширят в Община Пловдив.Те и не могат повече, мисленето е непосилно за гореизброените. Скъпо удоволствие за пловдивчани са Здр. и здравковците. И творят само простотии, ако се напънат нещо да направят.
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 15.12.2021 г.
+2
 
 
Скоро идва ред и на Здравчу.
0
 
 
Хаоса е целенасочен а тракийския кмет вади тротоарни плочки и лее бетон пред блок 70
+6
 
 
Тук са събрани най-некомпетентните районни кметове. Добре че са избрани и то по инерцията на ГЕРБ, иначе ако можеха да бъдат махнати отдавна хората щяха да ги изгонят с камъни. Иван Стоянов и Стоян Алексиев дето не могат две приказки на кръст да вържат или Стаменов дето от толкова напъване да стане кмет, накрая ше се омаже до ушите. Кой от тях е направил нещо за района си. Хората пищят от тях. Не ги искат.
+5
 
 
И кмета и районните кметове трябва да си подадат оставки поради некадърност, некомпетентност и обслужване на частни и бизнес интереси, а не интересите на града и гражданите му.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: