ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бездомни котки подложени на инквизиция в "Тракия"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:57 / 09.09.2015Коментари (36)6985
© Plovdiv24.bg
Бездомни котки са подложени на инквизиция в пловдивския квартал "Тракия", твърдят зоодоброволци, които се грижат за тях.

"Съседите непрекъснато се карат с мен, че храня улични котета. Случвало се е да оставя вода в купичката, а после намирам в нея урина", разказа Сийка Иванова. 

Друга защитничка на животните твърди, че е виждала залети с цимент котета, изхвърлени в контейнерите. Нерядко намирала и отровени.

"Действително има напрежение между зоодоброволците и техни комшии, които правят странни неща с животинките. Опитваме се да намерим баланса между тях", коментира кметът на "Тракия" Костадин Димитров

По думите му на 28 души в района са издадени разрешителни да се грижат за бездомните котки. В сградата на кметството те получиха днес помощни средства - гранули, транспортни кошници и купички за вода и храна, осигурени от градската управа.

От общинския инспекторат уточниха, че под тепетата има близо 10 000 улични котки. Зоодоброволците трябва да спазват няколко условия. Първото е да обгрижват не повече от 6 идентифицирани и кастрирани улични котки, като им слагат в съдовете само гранули. 

Задължително е да почистват хранителните остатъци и да обезпаразитяват животинките. Забранено е да ги отглеждат по тавани, мазета и тераси. Разрешителните на доброволците ще бъдат отнемани, ако замърсяват общи площи. Налагат се и глоби от 100 до 200 лева.


(c) ПОТВ


Източник: в. "24 часа"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Който го е жал за тези котараци да си ги носи в къщи. Само зад бл.206 има около 15 броя. Има за всички. А в същото време мазетата на блоковете са пълни с мишки. И вместо да ги гонят те спят и се препичат по цял ден върху колите. Като има хора да им хвърлят гранули по няколко пъти на ден, какво друго да очакваш от този котарак. Полудявам като видя тези бълхарници да лежат по капаците и таваните на колите. Даже до трафопоста има постелен цял дюшек за тях от милостив гражданин. И те пак върху колите спят. Как да ми харесват, като колата ми е цялата надраскана от тях?
0
 
 
котки и кучета колкото щеш има по Пловдивските улици,просто на институциите не им се занимава с хайванчетата,но и те душички носят и на тях трябва да се обърне внимание
0
 
 
Който иска да се грижи за уличните да си ги вземе в къщи. Има толкова бездомни деца, но няма доброволци да се грижат за тях. Никъде в развитите европейски страни няма да видите бездомни кучета и котки. Тук в България е криво разбрана любовта към животните.
0
 
 
На мен ми беше интересно преди няколко дни, че ги хранят по няколко пъти на ден пред блока, а. видях едната котка как беше захапала жив гълъб. Дивото си е диво!
+1
 
 
Нямаше да има бълхарници ако нямаше изруди който да ги оставят на улицата нали ? Отиваме пак към всичко е заради изрудите а не бълхарниците !
+2
 
 
Нямам нищо против уличните котки , но не ми е приятно под терасата ми да се хранят 10 бълхарника и аз като живея на първия етаж да не смея да отворя врата или прозорец, защото някаква откачалка е решила да ги обслужва точно под терасата ми.Ами вземете си ги у вас и си ги гледайте като толкова ви е жал за тях.И между другото аз улична котка не съм виждал да умира от глад.Не е нужно да се организират такива специални грижи за тях.
на 09.09.2015 г.
+5
 
 
Животните с нищо не са ви виновни!!! И аз искам да ме отърват от прекаленото много идиоти,които се навъртат около мен,но...
+3
 
 
Как само си проличава културата на хората! Така както се отнасят към животинчето такова им е и държанието и към хората. А после очакваме да има общество. Трябва така както те се държат и отнасят към животните, така да се отнасят и към тях!
0
 
 
е***е си майката нещастници! На пърченца да ви станат дано скъпоценните коли в някоя зверска катастрофа
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1548) 16%
Спас Гърневски (1345) 14%
Д-р Иван Чомаков (919) 10%
Славчо Атанасов (2488) 26%
Иван Тотев (2462) 26%
Здравко Димитров (838) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: