ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бесни пловдивчани: Не остана въздух в този град, всичко се застроява!
Автор: Диана Бикова 12:05 / 25.10.2021Коментари (10)13051
Нов строеж буквално на сантиметри от терасите на съседен блок взриви социалния мир в кв. "Гладно поле". "Не остана въздух в този град! Застроява се всеки свободен сантиметър" - възмущават се живущи. Те сигнализираха Plovdiv24.bg, че не са били уведомени предварително за инвестиционните намерения.

"Бяхме неприятно сюрпризирани. Дълги години това място пустееше, а избуялите го храсти го превърнаха в джунгла. Преди няколко дни докараха машини да разчистват терена. Отначало си мислехме, че или военните, или кметството са изпратили техниката, но когато работниците започнаха да ни разпитват за подземния кадастър и откъде минава водопроводът, за да разкопаят, усетихме, че има нещо друго", разказаха хората.

На въпросния терен преди години е имало едноетажна постройка, ползвана за столова за хранене на служителите от военното шивашко предприятие "Интендантско обслужване", което е било в съседство. След драстичното свиване на поръчките, МО продава двата имота поотделно. На по-големия сега се издига затвореният комплекс "Елит", изграден от фирмата на общинския съветник Владимир Кисьов. Съдбата на по-малкия тъне в неизвестност дълги години и едва миналата седмица започва раздвижването.

На това място сега предстои да се изгради жилищен блок с 24 апартамента и сграда за обществено обслужване (магазини). За обекта е издадено строително разрешение за ниско, средно и високо застрояване (1, 3, 5 и 8 етажа) и подземно ниво. По проект са спазени всички изисквания на ЗУТ за отстояние от съседните сгради. 

Инвеститор е пловдивската фирма "Юнион СГС" ООД, регистрирана на 13 ноември 2018 г. с капитал 1000 лв. Съдружници в компанията с равни дялове са Георги Юриев Стоянов и Стоян Стоилов Стоянов, като вторият е определен за управител. Основната дейност на фирмата е строителство, саниране, закупуване, продажба, посредничество и търговия с недвижими имоти, всички видове строителни услуги, проектантски, инвеститорски контрол, събаряне на сгради и пласмент и всички не забранени от закона дейности и услуги. "Юнион СГС" се сдобива с терена през 2019 г. след като е направена замяна на земеделска земя в землището на с. Войводиново срещу други имоти, сред които и въпросният парцел. 

След като е пуснат от МО за продажба, теренът минава през няколко ръце. Първият собственик е фирма "Кибела 2003" ЕООД основана на 30 май 2008 г. от Емил Кюрчийски, Йовко Стойков и Кънчо Луков с начален капитал 5000 лв. Днес те са заличени като съдружници и едноличен собственик на капитала става съгражданинът им Звезделин Юрданов Маргаритов, а седалището е преместено от Раковски в Криводол. Фирмата е подавала в Търговския регистър годишни финансови отчети само за 2008 и 2009 г.

След няколко месеца "Кибела 2003" продава имота на "Марджента СГ" ООД, която към онзи момент е със седалище в гр. Луковит, но после го мести в Пловдив. Фирмата е регистрирана на 17 юни 2008 г. с начален капитал 5000 лв. разделен по равно между двама съдружника.

Още през 2013 г. управителката Светослава Гешева, която и в момента е такава, е поискала изменение на подробния устройствен план. На 6 февруари 2013 г. ЕСУТ към Община Пловдив заседава и на основание заповед 13ОА451/21.02.2013 г. е одобрил поисканото изменение. Уведомление е било изпратено до началника на централно военно окръжие, район "Източен" и живущите във входа непосредствено до бъдещия нов строеж. Самото разрешение за строеж е издадено на 3 септември 2021 г.

Гражданите твърдят, че не са били запознати какво предстои да се случва на терена. "Повтаря се казусът с ул. "Ручей" в район "Западен". С тази разлика, че там строителството е на калкан, а тук буквално ще си надничаме в спалните. Това е безумие!" - гневят се хората. Смятат да заведат дело за сваляне на ПУП-а и строителното разрешение.

Междувременно се очаква сериозно брожение и заради предстоящото застрояване на огромен терен непосредствено до бул. "Освобождение", на който в момента има две кучешки площадки. Според бъдещия ОУП и там ще се строи затворен комплекс, подобен на "Елит".


Още по темата: общо новини по темата: 356
28.03.2024 »
25.03.2024 »
25.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
29.02.2024 »
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Хората са си закупили терена,имат разрешителни и строят,всичко е законно,защо пищите като ужилени не знам...
+2
 
 
Нека всичко се застрои! Бетон, асфалт, бетон! Тогава гражданите ще избягат от това гето на село, ще останат само селяните! То в цял свят така става!
0
 
 
Това, което става навсякъде е подготвяно още преди двадесетина години. Няма нищо случайно . Някой е изпрал едни пари. Виждате и в Тракия какво става. Това е положението. И да, наистина нямат наяждане.
0
 
 
Това че пустее и не се поддържа от общинските служби най-често означава, че терена е частна собственост. Това че не са уведомени живущите в квартала най-вероятно няма да мине като основание за отнемане на разрешителното. Предполагам някога е пусната някъде някоя обява (колкото да мине номера), на която никой не е обърнал внимание. Всички пловдивчани около чиито домове има зелени площи които са запустели и не се поддържат от никой, трябва да се поинтересуват какъв е статута им. Наскоро тук в Plovdiv24 имаше статия за някаква фондация или асоциация която има за цел да се бори с презастрояването в града. Ако четат представители на тази организация, нека се хванат и анализират статута на всички зелени терени в Пловдив. Преди години в София направиха такъв анализ и резултатите бяха публично оповестени. За съжаление градът ни е пълен с такива "бомби със закъснители" чиито механизми цъкат.
-1
 
 
Май законовите изисквания са спазани? Между девете сгради има улица. Как би могло да се забрани?
+2
 
 
С тия управници...това?!Няма наяждане тая пасмина!
+2
 
 
Строят, защото не се страхуват. А не се страхуват, защото няма осъден кмет, главен архитект, районен архитект или каквото и да било по веригата. Трябва да си дадете сметка, че щом го правят, значи е законно. Друг е въпросът дали е законосъобразно. Но в България така или иначе върлува най-злият капитализъм - безнаказаният овластен орган, който може да прави каквото си пожелае.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: