ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Банда просяци тероризира шофьорите на Сточна гара!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:33 / 17.05.2013Коментари (30)7419
© Plovdiv24.bg
Банда просяци тероризират шофьорите на Сточна гара всяка сутрин, сигнализираха възмутени пловдивчани. 

"Не минава ден, без кръстовището да е окупирано от бременни ромки, старци и здрави и прави младежи, които изнудват водачите" пише Стефан Костадинов. Жените , въоръжени с бутилки сапунена вода и чистачки, мажат по предните и задните стъкла на автомобилите, без изобщо да се съобразяват с желанието на шофьора. Ако водачът им даде знак, че не иска, те му подават пластмасова чаша за подаяния. В други случаи започват да мият стъклото, без да обръщат внимание на реакцията му. Ако след процедурата откаже да им даде пари, те за отмъщение му омазват страничните стъкла и започват да го кълнат, твърди Ива Николова, която всяка сутрин минава по същия маршрут.

Репортерска проверка днес в 10 часа сутринта засече петима просяци на кръстовището. Възрастен мъж с бастун чукаше по прозорците на колите, движещи се по бул. "Христо Ботев" в посока Аграрния университет. Бременна ромка пък бе заела позиция на на отстрещната страна на булеварда, точно преди завоя за "Цар Борис Трети". На бул. "Найчо Цанов" млад здрав ром обикаляше с табела, с която просеше помощи. Компания му правеха други две жени (също бременни), които предлагаха да мият стъкла и просеха. 

Освен, че тероризират шофьорите, просяците по кръстовищата създават и предпоставки за катастрофи. Те притичват между автомобилите и някой може да пострада, а след това водачът ще го разкарват по съдилищата, възмущават се гражданите.

Сигналът за нарушенията бе подаден и в полицията, откъдето обещаха да изпратят патрул. Член 10 в Наредбата за опазване на обществения ред забранява просията под каквато и да е форма на обществени места. Нарушителите се наказват с глоба или имуществена санкция в размер: от 30 до 300 лв.

Забраните обаче остават само на хартия, защото очевидно никой не се занимава с просяците, а дори и да им бъдат съставени актове, те не плащат глобите, тъй като няма обикновено декларират , че са безимотни.



Източник: в. "Марица"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Просто трябва някой ден няколко шофьори да слезнем от колите и да им натрошим тъпите кратуни на тия мангали.
+1
 
 
Това е съвсем вярно!Бягат между колите да просят!
+1
 
 
Това е от близо две години. И никой не ги закача.
+2
 
 
Изобщо не се учудвам-как един циганин няма да го затворят или да го глобят !ЦИГАНСКА ДЪРЖАВА СМЕ ЕЙ!Ако се случи на един БЪЛГАРСКИ гражданин ще го съдят до дупка ...... Ех Българийо те за теб умряха...
+2
 
 
Преди доста години продавах вестници там с още едно момче, и тези цигани(не знам дали сега са същите) чак ни гонеха да можели да си просят! Цели семейства идват с коли и се разпределят... Да не говорим като помъкнат с тях и бебета...
Тежка катастрофа между поне три автомобила автомобила до изхода на мебели Арон.Има ранени.
на 17.05.2013 г.
+2
 
 
Този проблем не е от днес или вчера.Минавам всеки ден от това кръстовище и картинката е аналогична поне от 3 години.Непрегледни"мургавели",дриблират между спрелите автомобили,изчакващи зелен сигнал.Лично мен са ме изправяли поне 2,3 пъти зад волана.Подавал съм сигнали и в кат...но отговора от там беше лаконичен.Имало административни наказания и глоби до 500 лева и трябвало да сезирам-"Общинска охрана".Тоест,дори да имаш гражданска позиция никой не го е еня.А ако съм участник в птп с тая измет на обществото без да имам вина?Това ли е лицето на Пловдив,кандидат за столица на европейската култура?
+3
 
 
Лично съм звънял на 112 заради тези примати, които изскачат между колите там и ще продължавам да го правя, за да си раздруса шкембето някой милиционер от хладната сянка. Обърнете внимание, че това е централното кръстовище в града, а Народната Милиция дори не знае за проблема - щели да пратят патрул!?! Учудвам се и на поддържащите циганията в България, които позволяват да им мият стъклото. Моята реакция е силно надут клаксон и предупредителен жест за разкарване.
+3
 
 
Аз в понеделник минах оттам.Крайно неприятно впечатление правят,наистина са и ужасно нахални.Но това което ме ужаси беше,че едната миеща беше бременна,на всичкото отгоре беше на не повече 12-13 години.За съжаление бях с такси,бързах и нямаше как да направя каквото и да било.Къде ни е полицията,къде са ни социалните,къде са от закрила на детето?Не ми пука за тях особено,но това бременно дете безкрайно ме натъжи и ядоса едновременно.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: