ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
БСП представи кандидатите си за народни представители за Пловдив и областта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:10 / 16.06.2021Коментари (1)2999
Днес в зала "Съединение" на Регионалния исторически музей - Пловдив се състоя представяне на кандидатите за народни представители на коалиция "БСП за България" за 16 MИР и 17 МИР. За събитието в Пловдив пристигна председателят на партията Корнелия Нинова, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Ето част от изказването на Нинова:

"Обединението и съединението наистина ни правят силни и неслучайно сме избрали тази зала. "Съединение“. Още повече се радвам, че в нашите редици има представители на нашите коалиционни партньори, с които се обединихме и вече сме 16, чакаме и нови попълнения. Във времена на разделение, на омраза, на агресия и разединение ние даваме добрия пример за обединяване на съмишленици в обща кауза.

Днес имаме една задача - да кажем със самочувствие три истини. Първата истина е за промяната, която започна от нас в момента, в който отказахме да станем част от този модел. 

Днес новородили се политически субекти, присвоили си името "партия на промяната и на протеста" си позволяват да ни наричат "статукво". Не можем да приемем тази промяна на истината и заради нашите членове и симпатизанти, и заради онези смели българи, които през тези 4 години ни подкрепят и не се притесняват да казват истината и да вървим заедно. Промяната започна от нас - кажете го със самочувствие, защото е факт.

Втората истина, която трябва да произнесем на глас, е, че за краткия период от лятото досега много от новопоявилите се политически субекти свиха знамената на революцията, тихичко започнаха да присядат до "модела". Едни от тях се отказаха от мажоритарния вот, други се отказаха от преизчисляване на пенсиите и на косъм блокираха нашето предложение в 45-ия парламент това да стане факт. Трети от вчера подават ръка към ДПС за правителство. Единствено БСП, единствено ние, и през този кратък период на 45-ия парламент останахме последователни, твърди, принципни и каквото казахме - изпълнихме. 

Днес, в началото на кампанията, отново се поставя въпросът "Кой с кого ще прави коалиция и ще управлява". Първият въпрос е друг: "Кой какво иска и може да направи" и едва след това - с кого ще го прави. Нека кажем и третата истина - единствено БСП имаме цялостен план за управление на България. Имаме цялостен план за доразграждане на този модел, но и за създаване на нова справедлива, социална, модерна България. Ние не работим на парче, не мислим на парче и не правим политика на парче. 

В листата имаме изпълнителен директор на най-голямата борса за плодове и зеленчуци в областта. Аз съм сигурна, че на тази борса по-голяма част от това, което продават и купуваме, е чужда стока и затова ще кажа няколко думи за земеделие. Искаме да знаем всяка политическа сила, която претендира за властта, какво мисли да прави в областта на земеделието?

Защото ние сме ясни,  последователни и категорични: таван на субсидиите, пренасочване на една част от субсидиите към български плодове и зеленчуци, мляко и месо, защото българската земя може да храни българския народ. Възстановяване на напоителните системи, пряк достъп на зеленчуковите производители до пазари и тържища, скъсяване на веригата на доставки, грижа за българска храна в големите търговски вериги, но не само на думи, а с действия, държавна помощ за малкия и средния производител. 

Нека да стигне до най-малкото населено място, нека да погледнем честно хората в очите и да им кажем тези три истини. Какви бяхме в последните години - истинска, твърда, последователна, категорична и принципна опозиция, която не се купи и не се пречупи. Какви бяхме в последните месеци. Продължихме по същия начин. Каквото казахме - това направихме. И какви сме в бъдеще - ясната, конкретна, отново принципна и последователна алтернатива за България. Истината е нашата гаранция за победата на 11-ти. Пожелавам ви я на всички от сърце и най-вече - да я пожелаем за България. На добър час и успех!"

След официалната церемония Корнелия Нинова и кандидатите от 16 и 17 МИР от коалиция "БСП за България" направиха обща снимка пред паметника на Съединението.

Цялото изказване на Корнелия Нинова гледайте в прикаченото видео!



Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
КУРНЕЛИЯ , БЕГАЙ ОТ Пловдив . ГЕРГИ, КРАДЦИ , БОКЛУЦИ БЯХТЕ В УПРАВЛЕНИЕТО ЗНАЕМ ВИ КАКВО МОЖЕТЕ . ВИЖТЕ СЕ КАКВИ УТРЕПКИ СТЕ
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (906) 16%
Спас Гърневски (812) 14%
Д-р Иван Чомаков (551) 10%
Славчо Атанасов (1493) 26%
Иван Тотев (1523) 26%
Здравко Димитров (506) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: