ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Асеновградчани изригнаха срещу политиците заради заиграването им с циганите!
Автор: Васил Динев 09:05 / 23.07.2017Коментари (2)15356
© Plovdiv24.bg
Както вече ви информирахме през седмицата, група асеновградчани изпратиха до Plovdiv24.bg обезпокоително писмо. В него те твърдят, че лицето на протестите в Асеновград е съвсем различно от показаното по големите телевизии. Според тях никой извън града не знае какво точно се случва там. Публикувахме и текста на самото писмо. Сега е време и за още един от въпросните изпратени ни файлове.

Възвание на българското учителство към НЕуважаемите български политици относно престъпното отношение към решаването на т.н. интеграция на ромите в българското общество

Неуважаеми български политици, години наред в българското общество се случват различни рецидиви с участието на представители на ромите, които говорят за сериозни проблеми с тяхната интеграция в нашето общество. Тези рецидиви придобиват все по-застрашителни форми и размери, които застрашават устоите на мирното съжителство с тях. Последен пример са събитията в Асеновград и убийството на 18-годишния Алекс от Бяла.

Вероятно ще се запитате защо се обръщаме към вас, макар да сме сигурни, че знаете отговора. Обръщаме се към вас, защото сме убедени, че в основата на проблема стои отношението на властта към проблемите не само на ромското население, а и на цялото общество. Години наред вие, неуважаеми български политици, се водите не от принципното решаване на проблемите за доброто на България, а от личните си интереси да се докопате до властта.

Така ромското население стана най-ухажваната от вас част от населението, защото само срещу няколко десетки лева си осигурявахте техните гласове срещу безпринципни обещания да не им изисквате да си плащат водата, тока, увеличение на социални помощи, прикриване на престъпления и толериране на поведение, което излиза извън рамките на закона. И естествено, че те се почувстваха недосегаеми. Надяваме се да разбирате, че повече така не може, защото гневът на хората ще доведе до много по-сложни проблеми в обществото, ако не се вземат съответните мерки.

А тези мерки са ясни - стриктно спазване на законите от всички. Това означава да се пресече възможността за бързо и лесно забогатяване от престъпна дейност - кражби на метали, ел.енергия, вода, кражби по домовете и джебчийство, изсичане на гори, незаслужени социални помощи, разпространение на наркотици, пропаганда на радикален ислям и др. Убедени сме, че за да съществува всичко това, над него има политически и властови чадъри.

Сигурно ще кажете, че това не е работа на учителите. Работа е, точно това ни е работата. Не само да даваме необходимите знания, но и да възпитаваме. Но ефект от нашата работа ще има тогава, когато образованието бъде оценено по достойнство, когато наистина знаещите и можещите получат своето признание в обществото и съответната реализация, а не както е сега.

Работа ни е, защото в момента в образованието съществува абсолютно лицемерие. Делегираните бюджети карат директорите да прикриват реалното състояние на присъствието на учениците. Същото е и с оценяването на знанията. Вместо една реална оценка на състоянието на българското образование, открито признаване на неговите проблеми и отстраняването им, на учителите се предлагат безсмислени курсове уж за квалификация, ползата от която е никаква.

Непрекъснато се усложняват бюрократични изисквания, вместо дейността ни да се направи реално по-ефективна. Да не говорим за авторитета на учителите, щом може всеки родител да дойде да те ругае, а в някои случаи и да се стигне до физическа саморазправа.

Убедени сме, че стриктното спазване на законността от всички ще доведе до едно нормално функциониране на обществото ни. Не чрез безрезултатни "интеграционни" мерки като безцелното наливане на средства за социални придобивки на ромите, понякога и на малолетни майки, не чрез защитаване на прекомерните им права от разни комитети... А чрез включването им в социалния живот както всички останали членове на обществото чрез съответната трудова дейност.

Накрая искам да уточня, че ние не сме расисти, наркомани, разни декласирани елементи по протестите, както се опитват да ни представят купените от вас послушни средства за масова информация. Ние сме хора, които искаме законност и справедливост за всички. Защото сме убедени, че сред ромите също има достойни хора, които се трудят почтено и се възмущават от престъпниците сред тях. 

Много отговори ще търсим от вас, неуважаеми политици. Защото и много мъчителни въпроси се натрупаха. Ние учим децата на идеализъм, а вие създавате престъпници. Проблемът е, че в обществото, което вие конструирате, идеалистите обикновено са "неудачници", с ниско социално положение, макар и прекрасни хора с възможности, а престъпниците се радват на висок социален статус, медиен конфорт и престиж, макар и еснафски. 

Е, как да ги учим на идеализъм? И въпреки това ще го правим, защото сме убедени, че това е ценното за обществото, убедени сме, че вашите /не Вашите/ ценности ще отидат на боклука заедно с вас, продажниците на високите идеали на Апостола за чиста и свята република, под чийто портрет в кабинетите си вършите своите юдейски дела.



Още по темата: общо новини по темата: 152
14.11.2019 »
02.01.2018 »
18.12.2017 »
29.11.2017 »
13.11.2017 »
03.11.2017 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Търпението на хората се изчерпа!!!! Някой иска да станат страшни неща!!! Държавата трябва да си застане на мястото!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: