ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Андрей Ковачев в Пловдив: ГЕРБ има пълна подкрепа от Европейската народна партия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:30 / 04.07.2021Коментари (2)4233
Европейската народна партия стои на 100 % зад нас, обратните твърдения не са верни, както се опитват да внушат от "Да, България". Най-лошото за нашите европейски колеги е непредвидимистта". Това заяви в Пловдив евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП и заместник-председател на групата на ЕНП д-р Андрей Ковачев. На централния предизборен пункт в центъра на града той бе посрещнат от областния координатор и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ инж. Иван Тотев, кмета на район "Централен" Георги Стаменов, кандидати за народни представители, членове и симпатизанти на партията.

В разговор с граждани стана ясно, че преди два дни председателят на групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер е изпратил писмо до заместник-председателя на Европейската комисия Вера Юрова с точно описание на предизборната ситуация в България и за това, че 70 дни преди изборите е сменена системата – само машинно гласуване, без подготовка, срещу препоръките на Венецианската комисия, без одит на талоните в протоколите от гласуването и големи съмнения, че може да бъде манипулиран софтуера на машните.

"Много притеснителни са също и тези предупредителни протоколи, с които МВР и полицията се опитват да всяват страх в хората. Това е недопустимо с оглед на това, че едно служебно правителство трябва да организира честни избори, а не да всява страх и да играе в полза на този, който го е номинирал. Това правителство наистина е преизборен щаб на Радев", каза още заместник-председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент. Той допълни, че европейските институции и Европейската народна партия са запознати със ситуацията.

"Въпросителните и неизвестността пред бъдещето на нашата страна са това, което притеснява европейските партньори", допълни той.

Според д-р Андрей Ковачев е абсолютно непонятно забавянето на Плана за възстановяване. "Този проекто-план, който правителството на г-н Борисов подготви в продължение на шест месеца с обществени дискусии, в разговори със социалните партньори и с работодателските организации беше съгласуван с ЕК от месец март. Сега работят нещо ново, няма прозрачност. Важното е България да предаде този план, за да може да се възползваме още през септември от първия авансов транш от Плана за възстановяване. Ако още се забавят и не знаят какво правят, има вероятност по-бавно България да получи средствата", каза още Андрей Ковачев.

По-късно той заедно с инж. Иван Тотев, Радомир Чолаков, Пенчо Малинов, доц. Шилев и Петър Троянов от листата посетиха Епископската базилика на Филипопол.

"Това е обект, който започнахме през 2015-та година с Фондация "Америка за България". Кандидатурата на Епископската базилика и римското мозаечно наследство на Филипопол беше включена в Индикативния списък на ЮНЕСКО за значими културни и природни обекти", обясни инж. Иван Тотев, който стартира работата по обекта в началото на втория си мандат като кмет на Пловдив.

По-късно заедно те посетиха галерия "2019" на улица "Гладстон" – един от обектите, построен във връзка с домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 04.07.2021 г.
0
 
 
Идеологията на ГЕРБ и МВР и ПРОКУРАТУРАТА и СЪДА Е ДА КРАДЕМ И ЛЪЖЕМ И СМЕ НАЙ КОРУМПИРАНИ
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: