ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Александър Колев: ГЕРБ в Пловдив да четат класика Иван Костов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:05 / 13.10.2011Коментари (13)4843
© Plovdiv24.bg
Тотев може и да не стигне до балотажa, от ръководството на ГЕРБ не знаят кое е ляво и кое - дясно, да четат класика Иван Костов, казва кметът на район "Южен" пред Plovdiv24.bg.

Г-н Колев, през лятото дадохте да се разбере, че държите на Славчо Атанасов, въпреки политическите различия за управлението на града, които двамата имахте. Сега представители на ГЕРБ лансират тезата, че Атанасов е кандидат на левицата. Вие сте човек с дясно мислене и дясна биография, какъв кандидат-кмет е той според вас?

Атанасов ясно се е определил отдавна и не за първи път го виждаме като политик или като администратор. Във времето е доказал каква е неговата принадлежност - категорично тя е център-дясно и това сега се вижда от хората и партиите, които го подкрепят официално. Измислица е тезата на ГЕРБ, че Славчо е ляв кандидат. Те съзнават слабостите на своята номинация Иван Тотев и затова разиграват политически театър. Целта им е да изместят акцента от това, че на първи тур Славчо ще излезе с голяма преднина и всъщност това е техният проблем. Първо се стараеха да концентрират вниманието към БСП, като казваха, че основна заплаха за ГЕРБ е кандидатът на левицата Търновалийски. Сега смениха тезата, че видите ли, Славчо бил човекът на БСП. Но това е нелепо твърдение. Хвърляйки в пространството подобна теза, от пловдивското ръководство на ГЕРБ се подиграват с интелекта на хората, от което няма да спечелят. Играта им по-скоро ме навежда на мисълта, че Тотев ще се състезава на така наречения "малък финал".

Да не искате да кажете, че няма да стигне до балотажа?

Няма да се учудя. 

Последно, управлението на Атанасов ляво ли е, или дясно?

Естествено, че не е ляво. Пак повтарям, че Славчо Атанасов е човек с мислене към центъра и дясното, личност, която обединява около себе си и изразява открито своите позиции. За дясното приятелите ни от ГЕРБ могат да четат класика Иван Костов, който преди няколко месеца, в центъра на Пловдив определи ГЕРБ като прикрита лява партия от живковистки тип, ако цитирам точно. Тук съм изцяло съгласен с това определение. Даже смятам, че в ГЕРБ никак не са наясно кое е ляво и кое - дясно. В Пловдив излязоха от властта, след като още в първата година на мандата искаха да се вдигнат драстично някои местни данъци и такси, в същото време сега на национално ниво имат по-скоро лява данъчна политика. Освен това, във Варна например застават зад червения кмет Кирил Йорданов. Някои от експертите им пък са разпознаваеми в обществото като тъмночервени кадри. Политиката им като цяло е унищожаване на средните и дребните предприемачи. Кое е дясното поведение в това? 

През тези години имахте търкания със Славчо Атанасов, а наскоро демонстрирахте затопляне на отношенията?

Чест прави на Славчо, че въпреки различията и пререканията ни, когато е ставало дума например за бюджета или за отношенията между голяма община и районите, той все пак успя мъжки и по достойнство да оцени моята работа като кмет на "Южен". Радва ме, че не политизираме на дребно и все повече хора в обществото знаят, че не бива да се правят повече експерименти в местното самоуправление. Директно казвам, че Атанасов е най-компетентният администратор и е най-добре да продължи с управлението на града. Защото въпреки кризата, община Пловдив се развива на фона на други общини, които вече фалираха. Безспорно Атанасов изкара тежък мандат и не му е лесно в условията на криза и финансова блокада. Но той е широко скроен политик и има воля. Радва ме, че с общи усилия постигнахме немалко. В "Южен" например направихме нова детска градина, обновихме изцяло два големи парка, възстановихме настилката по много от улиците, сложихме осветление в участъци, където то дори не беше проектирано. Районът се облагороди.



Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на lexus23
премахни филтъра

0
 
 
И Славчо и хората му се изложиха , ама сериозно и не заслужават 2-ри мандат. Ако не беше авторитета на Славчо като кмет на Тракия ВМРО нямаше да влезе изобщо в общинкия съвет. Това си е прецедент, а Атанасов даже се възгорд и реши да се отцепи...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: