ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
А1 с подробна информация пред Plovdiv24.bg за новата антена в Кючука
Автор: Васил Динев 16:47 / 31.07.2019Коментари (11)16249
Продължават спекулациите в общественото пространство относно антената на А1 в район "Южен". След като преди време от мобилния оператор категорично отрекоха пред Plovdiv24.bg това да е 5G антена, днес отново потърсихме представител на фирмата, за да внесе повече яснота около ситуацията:

- Има ли поставена базова станция на блока на ул. "Славееви гори“ в район "Южен“ в Пловдив? Каква е тя - 5G, 4G...?

- На тази локация все още няма работеща базова станция, но предстои пускането на нова станция, която е част от нашата мрежа. В момента на покрива на блока е инсталирана цялата апаратура, необходима за функционирането на базовата станция, но тя все още не е пусната и не работи. Предстоят тестове и измервания на електромагнитното поле от базовата станция. Едва след тяхното успешно преминаване и получаването на необходимите разрешителни от съответните органи базовата станция може да бъде въведена в употреба. Станцията ще работи на 2G, 3G и 4G технологиите и е стандартен модел, какъвто се ползва в цялата страна. Тя няма да поддържа 5G мрежа, тъй като в момента сме в период на тестване на този вид технология, но тестовете не обхващат град Пловдив.

- Поискано ли е разрешение от всички живеещи там?

- Изграждането на новата базова станция следва стандартния процес регламентиран от държавните органи, като е с придобити всички необходими разрешителни за пускането ѝ в експлоатация. А1 има съгласието и сключен договор с живущите във входа на блока, където ще бъде поставена базовата станция. Проектът ни е одобрен от община Пловдив и имаме издадено разрешително за строеж.

- Как влияе върху човешкото здраве подобна антена?

- Базовите станции не са вредни за човешкото здраве, когато са изградени и се експлоатират според установените правила. Няма и научни доказателства за негативни ефекти от електромагнитните полета, излъчвани от базовите станции на мобилните оператори. Като допълнение трябва да се вземе предвид факта, че най-модерната и достъпна в момента технология – 4G функционира в обхват от 1800 GHz. За сравнение повечето Wi-Fi рутери, каквито имат по-голямата част от потребителите в България и света, работят в честотния диапазон 2,4 GHz – 5 GHz, т.е. значително по-малко от 4G.

 - Има ли вариант да бъде премахната, защото хората заплашват с протестни действия?

- Държим да отбележим още веднъж, че А1 никога не би си позволила да инсталира антена без необходимите изисквания за това. Поставянето на подобен тип устройство се извърша след покриването на определени административни норми. А1 винаги разглежда всички гледни точки, преди да премине към действие – в момента проучваме въпроса с обществените нагласи и причината за евентуално недоволство.


Още по темата: общо новини по темата: 59
01.06.2023 »
12.04.2022 »
21.03.2022 »
17.03.2022 »
12.03.2020 »
21.07.2019 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Нека всички които тръгнат да протестират , първо да си изхвърлят телефоните. Щото е тъпо да протестираш срещу нещо, което ти е постоянно в джоба.
0
 
 
За Кючука 5G в™Ўв™Ўв™Ўв™Ўв™Ў и без тъпи кметове pls
-1
 
 
Нека някой, който ги разбира тези неща ми отговори защо тогава се съобразяват със местата, които са близо да детски градини и там няма такива клетки. Каквото е въздействието върху децата, такова е и върху възрастен човек!!! Нале всички сме живи хора!!!
+4
 
 
За съжаление, всичко е вредно - 2, 3-4G, микровълновите фурни, безжичните рутери, дори далекопроводите с високо напрежение... Мисля че няма две мнения, че те са неестествени за природата и вероятно малко или много вредни. Изобщо не искам да коментирам хранта която ядем и химикалите които ежедневно използваме по един или друг начин... Автомобилите, отоплението... То май не останаха много безвредни неща! Но живота и ежедневието са такива - изискват подобни модернизации! Аз като се пускаше 4G преди години слушах същите конспиративни теории, но така и не разбрах дали някой е починал от РАК заради станциите на мобилните оператори или заради аварията в Припят!? Върти се някаква много безумна история за умрели гълъби из интернер, но ако се прочете малко по-внимателно в достоверни сайтове, става ясно че реално това е пълна измислица! И понеже аз също не искам да ме убива някаква антена се поразрових и прочетох доста по темата, колкото и да съм запознат точно с тази материя, понеже това съм учил. Първо - "Защо за ни нужни подобни скорости?" Отговора е: защото човечеството се развива, 5G не е просто по-бърз интернет, предимствата може да намерите в интернет. Второ - "Защо подобни антени трябва да ме облъчват?" - както вече казах, облъчване има от много, много други места и на много различни честоти и то някои от тях с доста по-висок интензитет! А още по-интересното е че масово хората, които са твърдо ПРОТИВ облъчването ВЕРОЯТНО са и такива, които ако нямат обхват или пък мобилния нет им е бавен, мрънкат като за световно... Това няма как да се спре - на един или друг покрив или един или друг оператор ще има антени! Малко нещата са все едно да забраниш на съседа ти да използва Wi-Fi... няма как да стане, начина е да хванеш гората! А хитрите се съгласяват да е на техния покрив... така или иначе няма как да се спрат, поне да взимат наем :D
+6
 
 
Видимата светлина е 1000 пъти и повече по силна от тези антени!
+4
 
 
Не виждам, защо се обяснявате на хора с техническа грамотност на чифтокопитно .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: