ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
71-годишна жена е починала при снощния инцидент на бул."Васил Априлов"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:56 / 14.07.2013Коментари (39)18613
© Plovdiv24.bg
Пловдивчанка загина, след като бе блъсната на пешеходна пътека вчера. Инцидентът е станал около 19 часа на бул. "Васил Априлов" в областния град, съобщиха от пресцентъра на ОДП Пловдив. За инцидента първи ви съобщи Plovdiv24.bg още снощи.

Лек автомобил "Шкода", управляван от М.И. /32 г./ от София, ударил 71-годишна пешеходка, която е починала на място. Водачът е изпробван с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, резултатите са отрицателни. Работата по случая продължават служители от сектор "Пътна полиция".

Както се вижда от снимката, жената е изхвърчала на голямо разстояние от пешеходната пътека. Засега от полицията не дават информация за скоростта, с която се е движел шофьорът.

Двете пешеходни пътеки от двете страни на реката по бул."Васил Априлов" са често място на инциденти с пешеходци. Пътеката от северната страна на реката дори е със светофар, но въпреки него инцидентите с летален край не са един или два. Припомняме, че след акция на Plovdiv24.bg там бе монтирана камера, която наблюдава пешеходната пътека. Нашият сайт следи изкъсо инцидентите на тази пешеходна пътека: Опасна пешеходна пътека на бул."Васил Априлов".


Още по темата: общо новини по темата: 5
16.07.2013 »
13.07.2013 »
30.06.2009 »
26.02.2008 »
27.08.2007 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Прекалено много станаха пешеходните пътеки "УБИЕЦ" в града!
0
 
 
Тази пешеходна пътека точно там е върховна глупост!
+3
 
 
По принцип, за да се случи инцидент с блъскане на пешеходец, трябва едновременно както шофьорът, така и пешеходецът да са блеели - единият докато кара, другият - докато пресича. В случая е ясно, че шофьорът е виновен на 100%, защото това се случва на пешеходна пътека. Ясно е, че не го е искал, но се е разсеял, не е внимавал и се е случило необратимото. Много съжалявам за женичката, която си е отишла без да е виновна с нищо, бог да я прости ;( Съжалявам и шофьорът, защото съм убеден, че това ще му тежи на съвестта до края на живота... Толкова по темата, искам само да споделя нещо в качеството си на шофьор-любител - в града ни е пълно с малоумно пресичащи индивиди, които изобщо не се оглеждат като пресичат и го правят на непозволени за пресичане места. А на позволените места, пак - не се оглеждат или още по-лошо - най-нагло си минават на червено без да им мигне окото. Пример от последните няколко чАса - ако не карах бавно и не внимавах, щях да блъсна една баба С БАСТУН, която беше обула обувки С ТОКЧЕТА и пресече на червено, въпреки че видя, че вървя към нея, но изобщо не се трогна, че я наближавам, дори си се обърна на другата страна... Затова ви съветвам да карате бавно, внимателно и винаги с готовност за спиране, защото човек не знае от къде ще му изскочи пешеходец...
0
 
 
това са най-лошите места - както за пешеходци, така и за шофьори. Като пешеходец не смея да пресеча, защото не съм сигурен дали колата ще спре, като шофьор ако намаля и дам предимство на пешеходеца има опасност в другата лента да го отнесат и затова даже и да давам предимство съвестните пешеходци не пресичат.
-1
 
 
Да не смее човек да стъпи на такова място, защото някой изперкал шофьор само дебне да го гази. Направих си труда да изчисля колко движения с краката и ръцете прави водачът за да спре и после да достигне отново същата скорост, след като е дал предимство. Оказва се, че при колите с ръчна скоростна кутия движенията са 8 до 9 пъти повече от тези при автомобилите с автоматична трансмисия. Шофьорите на последните правят само 3 движения: Отпускане на "газта", спирачка и натискане на "Газта". Проверете и ще видите, че поради мързел водачите с ръчни предавателни кутии никога не спират при пешеходна пътека.Естествено е да ги мързи да направят 24 до 28 движения с ръцете и краката. Ако не беше така можеше да походят и пеша. Но само по тротоара. Никакви зебри..
0
 
 
Трябва да си пълен идеот за да блъснеш пешеходец. Трябва да си брутален и да не цениш живота и здравето на другите за да блъснеш пешеходец. Не бил пил и употребявал наркотици?! Голямо геройство да убиеш трезвен нечия баба, нечия майка, нечие дете...! Тъпаци и гадни копелета! Ами приемете, че целият град е една пешеходна пътека и че пешеходците са винаги с предимство! Карайте с 30, карайте с 20 км/час и дори изобщо не карайте щом ще убивате! Убил по непредпазливост! Каква гавра с паметта на убития. Каква гавра с всички нас. Аритметиката трябва да бъде проста. Убил човек независимо от обстоятелствата - отнемане на книжката до живот. Загубата е по-малка отколкото отнетия живот на убития. На убиеца му остават много други възможности да се придвижва като пътник. Но не и да бъде водач. Защото днес ще убие един, утре - десетина на някоя спирка.
+8
 
 
Българина е идиот и НЕ спира на пешеходна пътека! Иска да го извадиш от колата и да му набиеш канчето, та да се научи.
+5
 
 
Трябва да се внимава с тези пешеходни пътеки ,много станаха инцидентите ,да не кажа всеки ден....И от шофиори и от пешеходциии...повече вниманиееее!!!!!
+8
 
 
Има решение на проблема и то се казва превенция. Цивилни патрулни автомобили около "по-натоварените" пешеходни пътеки. Има и друг вариант - цивилни полицай със станция и по-надолу по пътя патрулен автомобил. Кой не спре на пешеходна пътека - АУАН 100лв. или по-добрия вариант - книжката на трупчета за 1-2 месец. Стига сме обсъждали кой къде пресича. Пресичат като овце! Но сме ДЛЪЖНИ да ги пазим. И аз и Вие сме освен водачи и пешеходци. Длъжни сме да им осигурим предимство и на пешеходна пътека и на светофар. Колкото по-скоро го проумеем това, толкова по бързо ще се застраховаме да не ни смажат, когато сме без мпс. В Пловдив има 20-30 инфарктни места, на който има и няма пешеходни пътеки. Хората пресичат. Но Трябва и санкция за тези овце, който се разхождат по платното и го пресичат където им скимне. АУАН - 50лв. Нека НИЕ ги пазим, за да има и кой НАС да пази. Ето това ако проумеете колеги, тогава ще сте спокойни на пешеходна пътека.
+3
 
 
аз живея там и снощи видяхме злополуката,не знам къде да кажа да се жалвам че в Пловдив няма мито една свястна пешеходна пътека.Всички са изтрити и трудно забележими,като има толкова много инциденти защо не сложат ''легнали полицаи''?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: