ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
55 химиотерапии преживя 7-годишната Михаела, майката на детето с отчаян призив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:24 / 11.01.2020Коментари (0)10891
Над 55 химиотерапии, 4 операции и три месеца протонна терапия. Малката принцеса Михаела е само на 7 годинки, но вече е преживяла всичко това. Момиченцето в продължение на шест години се бори със страшната диагноза сарком на Юинг (злокачествен тумор, който обикновено се развива в костите, главно при деца и юноши).

"Здравейте, мили хора! Пише ви една отчаяна майка... Михаела е нашето слънчице и вече 6 години се бори със страшната диагноза сарком на Юинг. Борбата ни започна, когато Михаела беше едва на годинка и осем месеца. Оттогава животът ни се превърна в ад.

Първите симптоми на болестта бяха схващане на крачетата, след това се появиха ужасни болки в гръбнака. Два дни по-късно се парализира. Веднага ни изпратиха в Детска онкохематология при УМБАЛ "Свети Георги" в град Пловдив. Последваха редица изследвания. Лекарите бяха на мнение, че е много рисковано да се направи биопсия, защото туморът бе разположен в гръбнака и имаше опасност нашето ангелче да се парализира завинаги.

Според местоположението му и нейната възраст лекарите решиха, че е невробластом и веднага назначиха лечение с химиотерапия, което продължи повече от година.

След проведения блок на лечение Мишето влезе в ремисия, но радостта ни бе само година и половина – след направен контролен ядрено-магнитен резонанс се установи рецидив.

Кошмарът започна наново. Наложи се спешна операция в УМБАЛ "Свети Иван Рилски" - София. Последваха още година и три месеца курсове химиотерапия за невробластом. Болестта на Мишето отново влезе в ремисия, този път в продължение на десет месеца. После пак рецидив и нова операция, този път в Тюбинген, Германия. След направената биопсия лекарите там установиха, че туморът не е невробластом, а сарком на Юинг (на меките тъкани).

Последваха нови протоколи химиотерапия за Юинг саркома за шест месеца, след това 3-месечно лечение в Германия с протон терапия, а след нея довършихме протокола в България. Три месеца по-късно, при ядрено-магнитен резонанс, се установи отново рецидив. Този път бе локален и имаше няколко лезии в белия дроб. Пак противо-рецидивна терапия и нова операция на гръбначния стълб в УМБАЛ "Свети Георги" в неврохирургия и още една – на белия дроб в Люнен, Германия.

В момента продължаваме следоперативна химиотерапия, но за съжаление, тя вече не действа според очакванията на лекарите – Михаела има новооткрито образувание под диафрагмата.

Според лекуващия ѝ лекар, единствената ни надежда е имунотерапия, която не е регистрирана в България, но се прилага успешно в Америка и Япония. Лекарствата не се заплащат от Здравната каса. Имаме нужда от 24 флакона, които са необходими за 6 курса имунотерапия, а цената на всеки един флакон е 15 000 евро. Общата сума, която трябва да заплатим за лечението на Мишето възлиза на 360 000 евро.

Първият курс трябва да започне в началото на февруари, дотогава трябва да сме събрали необходимите средства от 60 000 евро за него! Терапиите са през 20 дни и не трябва да се прекъсват! Това е единственият ни шанс да видим Михаела здрава. Тя е нашето геройче – премина 4 операции, над 55 химиотерапии и 3 месеца протон терапия. Вие можете да станете част от нашата борба и заедно да победим коварната болест! Само с вашата помощ кошмарът, в който живее детенцето ни ще свърши.

Моля ви с цялото си майчино сърце да помогнете на Михаела да има своето детство, да ходи на училище, да порасне, да ЖИВЕЕ!"

Майката вярва, че с помощта на добри хора ще успее да събере парите и кошмарът, в който живее детето й, да свърши окончателно. До момента в платформата Helpkarma са събрани около 36 571 евро. Можете да дарите през платформата ТУК.

Или по банков път:

Уникредит Булбанк:

BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45

В лева

Титуляр: Михаела Венциславова Ангелова







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1532) 16%
Спас Гърневски (1335) 14%
Д-р Иван Чомаков (909) 10%
Славчо Атанасов (2458) 26%
Иван Тотев (2431) 26%
Здравко Димитров (826) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: