26 пощи в областта приемат данъчни декларации

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:49 / 22.04.2014
676
В 26 пощенски станции в областта могат да се подават годишни данъчни декларации до края на кампанията - 30 април, напомнят от териториалната дирекция на НАП и препоръчват на гражданите, които още не са декларирали доходите си от миналата година, да го направят чрез пощите. Това са 9 клона в град Пловдив и по един във всички по-големи населени места - Първомай, Карлово, Кричим, Садово, Раковски, Съединение и други, като в Асеновград са дори два - централният и този в квартал Долни Воден.

При подаване на декларация на гише в пощенска станция, се издава входящ номер на лицето, уточняват от приходната агенция. А ако формулярът се пусне като писмо, е желателно това да се направи с обратна разписка, за да е сигурно, че пратката ще пристигне на точния адрес - Пловдив, п.к.4000, ул."Скопие" 106. Важно е датата на пощенското клеймо да е най-късно 30 април.

Освен в 26-те пощенски станции, гражданите могат да подават образци на място в НАП, или по интернет с електронен подпис. Последният начин дава възможност на лицата, които имат подоходен данък за довнасяне, да ползват отстъпка от 5%. Условие за ползване на отстъпката е плащането да е в законовия срок, а лицата, които са имали през миналата година задължение да начисляват и правят авансови вноски на данъка върху доходите си, да са спазили това изискване.

Близо 24 000 декларации за доходи са приети до този момент в НАП Пловдив.

Повече информация за попълване на декларациите и плащането на данъци, клиентите могат да получат на телефон 0700 18 700 на цената на един разговор.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Започнаха изкопни дейности в зелената площ пред "Пълмед", кметств...
Кметът на "Западен" потвърди за ново кръгово и нов светофар на "П...
Под засилена охрана в Пловдив пристигнаха 1 180 500 хартиени бюле...
Министърът на отбраната от Пловдив: Военният конфликт на територи...
Образованието отново е приоритет в програмата на ГЕРБ-СДС
Президентът бе приет с почетен строй в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).