ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
1881 бързи производства са наблюдавали прокурорите от района на Окръжна прокуратура Пловдив през 2020 г.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:07 / 07.04.2021Коментари (0)1258
©
Увеличаване на броя на внесените обвинителни актове в съда, повече дела за корупция, приключване на разследванията по досъдебни производства за тежки престъпления в срок до 8 месеца и бързо правосъдие за обвиняеми за подкупи, държане и разпространение на наркотици, кражби и измами, както и ниско ниво на делата с оправдани лица – един процент.

Това са били тенденциите в работата на прокурорите от района на Окръжна прокуратура-Пловдив през 2020 г. Магистратите отчетоха работата си на годишно събрание вчера, което заради противоепидемичните мерки се проведе онлайн.  Гости бяха Десислава Пиронева - заместник-главен прокурор, Тодор Деянов - апелативен прокурор, Розалия Шейтанова - председател на Окръжен съд-Пловдив и ст. комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР-Пловдив. 

"През 2020 г. работихме в условията на пандемия, трябваше да се справяме с нови предизвикателства, но считам, че с колегите сравнително успешно изпълнявахме своите задачи, което е показателно и за резултатите“, посочи окръжният прокурор Румен Попов. 

Статистиката сочи, че през 2020 г. прокурорите от района на Окръжна прокуратура-Пловдив са внесели 2717 прокурорски акта спрямо 2962 лица. Осъдените и санкционираните с влязъл в сила съдебен акт през отчетния период са 2617 лица.

Наблюдавани са били общо 15 958 досъдебни производства. Продължава тенденцията за засилена работа по образуваните бързи производства, като през периода са били наблюдавани общо 1881 броя. Решените дела за корупционни престъпления са 103. Увеличил се е броят на делата на специален надзор, като най-много са тези за нарушена карантина. Окръжна прокуратура-Пловдив е извършвала проверки по реда на надзора за законност за престъпления против околната среда – незаконни сметища и кариери, уличното осветление, незаконна сеч, състоянието на язовирите и др.

През годината под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив са били проведени множество специализирани полицейски операции за безопасността на движението,  битовата престъпност и държането и разпространението на наркотични вещества. Окръжният прокурор Румен Попов благодари  на ръководството на ОД на МВР – Пловдив за добрата съвместна работа по всички направления.

По думите му превантивните мерки дават резултат при предотвратяване на корупционните престъпления по пътищата, т.е. предлагане на подкупи от шофьори, за да не бъдат санкционирани от полицейски служители за нарушения.  През 2020 г. Окръжна прокуратура-Пловдив е наблюдавала три пъти повече дела от този вид в сравнение с 2019 г., като тенденцията за увеличаване на броя на разследванията за подобен род престъпни прояви продължава и през 2021 г. За първото тримесечие на тази година делата са повече в сравнение с цялата 2020 г. 

Заради засиления полицейски контрол се отчита намаляване на броя на тежките пътнотранспортни произшествия, но пък се увеличава броят на производствата за пътнотранспортни произшествия, но се увеличава броя на производствата за шофиране в пияно състояние и след употреба на наркотични вещества. По-малък е броят на битовите престъпления – кражби, но е по-висок процентът на разследванията за общоопасни престъпления, документни престъпления и престъпления против дейността на държавни органи. 

В края на събранието заместник-главният прокурор Десислава Пиронева поздрави прокурорите за добрите резултати и пожела успешна работа и през тази година. Приоритетите през 2021 г. на Окръжна прокуратура-Пловдив са свързани с разследвания за корупционни престъпления, прането на пари, битовата престъпност, разпространението на наркотици, околната среда и други.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: