ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
18-годишен с месец стаж зад волана блъсна дете на пешеходна пътека! Момченцето бере душа в болница!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:51 / 26.04.2013Коментари (38)9631
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Днес в 12.50 часа на бул. "Шести септември" в Пловдив срещу училище "Петър Берон" на пешеходна пътека лек автомобил "Хонда" е ударил 10-годишно момче от Свиленград. Детето е настанено в болница в тежко състояние и с опасност за живота. Водачът на колата - М.С. /18 г./ от Пловдив, има един месец стаж като шофьор. 

Около 14 часа на бул. "Никола Вапцаров" отново на пешеходна пътека микробус "Ивеко", управляван от Р.Р. /51 г./ от Звъничево, е блъснал 11-годишно момиче. Пострадалото дете е откарано в болница.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Всеки ден минавам от там. Знае се, че има пешеходна пътека, че много деца и майки с колички пресичат там. Има знаци, светлинна индикация и т.н. Е как не спряха да фучат и да се правят на мъже? Колко народ трябва да си отиде, за да спрат? Единственият вариант да се запази животът на пешеходците е пред всяка пешеходна пътека поне по 2 легнали полицая. Тогава ще се минава с 20 през тази пътека и такива неща няма да стават. Дано детето се оправи, но е крайно време да се вземат крути мерки. Явно по-голямата част от пловдивчани, а и не само се чувстват безнаказани зад волана и тях закон и глоби не ги плашат, но поне колите ще си пазят, защото явно колите им са по-скъпи и ценни от човешкия живот...
+3
 
 
Камерата на малкото Петър Берон би трябвало да е хванала всичко, защото тя гледа точно на там. Истински се моля за по-малкия си съученик и се надявам да го видя отново по коридорите на училището здрав и усмихнат!
0
 
 
в града има нуйда от легнали полицаи аз имам над 30 000км по Лондонските улици и да ви кайа само това е спасението да се кара бавно просто така са направени че докато вклучиш трета предавка и трябва да минеш на 2 ра
+4
 
 
Странно е, че точно там е станала белята....С поставения светофар ( който се пуска от пешеходците с бутон), колите, щат - не - щат , спират, рядко се случва някой да мине "много" на червено.Много по-често стават произшествия на следващите две пешеходни пътеки - срещу бившето "Мото-Пфое", и след кино "Арена". Там ме е страх да направя път на пешеходец, защото почти винаги отзад карат едни джигити, които погрешно разбират моето намаляване на скоростта, изпреварват ме, и като нищо могат да пометат някой на пешеходната пътека... П.П. Моля се за детенцето....имам син на 12 г. и....направо не ми се мисли какво изпитват близките му в момента...
+1
 
 
Крайно време е за промени в закона книжка на 21 със задължителен минат психо тест както е на Ц категорията. Мойта приятелка работи с УМБАЛА Св. Георги днеска приеха детенцето но имало под 10% шанс малък но все пак има.
+11
 
 
Най-лошото е че никога не се поучаваме от грешките си. Моята работа също е в колата, кръстосвайки улиците. Не мога да кажа, че винаги съм бил изряден шофьор, но един ден си дадох сметка, че човешкия живот няма цена, замислих се как бих се почувствал ако блъсна някое дете, замислих се как бих реагирал ако мен ме блъсне някой като пешеходец. Спрях да карам бързо и от тогава не превишавам скорост от 50-60 км в града, около училищата си карам с 30 и не ме интересува когато някой джигит се залепи на една плюнка от бронята ми. Наскоро на Брезовско шосе една жена чакаше на пешеходната пътека с детето си за да пресече, наблюдавах от 200 метра как никой не спира, когато стигнах до нея аз спрях и им дадох път да пресекат и зад мен една мадама с едно старо рено клио започна да натиска клаксона, погледнах в огледалото и видях как ме псува ама стабилно...стана ми жал за това колко ни е културата на пътя. Днес дори се замислих, че е добре че има толкова дупки по улиците, благодарение на това се кара по-бавно на някои места. Най-много ме е яд че катаджиите не са около училищата и детските градини, и те горките не разбират че е важно да се пази човешкият живот, а не да хванат някой, който карал със 70 км на изхода на Асеновградско шосе...
+7
 
 
Класическа ситуация с "Хонда" и надъхан младеж : ] Дано детенцето бъде спасено и без прекалени последствия. Като се замисля работата ми е свързана с каране из града и често бързамл Почти винаги на пешеходни пътеки виждам-не виждам хора намалям! мнаго лесно става блъсканета на човек и катастрофа изобщо.
+7
 
 
Трябват вече крути мерки за това безобразие. Наближавате ли пешеходна пътека винаги намаляйте , независимо дали има някой или не. Винаги може да изкочи някой от някъде. Стига с това безобразие. Да започнат и глоби и книжки да отнемат тогава само ще се оправи тва мислене. Всеки бърза за някъде , е*и му майката.
+8
 
 
Казвал съм го и преди - най-опасното при шофьорлъка е когато си повярваш. Тогава стават белите.
ВСЕ ОЩЕ МЕЧТАЯ!
+3
 
 
БОЖЕ...ПАЗИ ДЕТЕНЦЕТО!!!ЖИВЕЯ ЗАД КИНО "КОЧО ЧЕСТИМЕНСКИ"-СЕГА "АРЕНА",ВСЕКИ ДЕН МИНАВАМ ОТ ТАМ...БОЖЕ,БОЖЕ...НЕЗНАМ КАКВО ДА КАЖА...ПАЗИ ДЕЦАТА НИ!!!И НЕКА ВСИЧКИ НИЕ,КОИТО СМЕ РАЗУМНИ И ОТГОВОРНИ ВОДАЧИ ДА РЕСПЕКТИРАМЕ МАЛКО НЕРАЗУМНИТЕ ДРИШЛЬОВЦИ И "БЕЗСМЪРТНИТЕ" ПАЗАРДЖИКЛИИ,ДОШЛИ ДА ПОРАБОТЯТ В НАШИЯ СВЕЩЕН ГРАД!!!!!НАПРАВЕТЕ ГО!!!!АЗ ЗАПОЧВАМ ОТ ДНЕС!ОРГАНИТЕ НА "КАТ" ГИ ОСТАВЕТЕ ДА СИ ЧЕШАТ ОРГАНИТЕ...И ДА СЕ ВМИРИСВАТ В ЖЕГАТА!!!СЛИЗАМ ДА СЛАГАМ КАМЕРАТА В КОЛАТА!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Хороскоп за деня
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1769) 16%
Спас Гърневски (1555) 14%
Д-р Иван Чомаков (1061) 10%
Славчо Атанасов (2878) 26%
Иван Тотев (2855) 26%
Здравко Димитров (970) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: