ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
16 учители от "Заедно в час" преподават в Пловдивско тази година
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:04 / 30.09.2021Коментари (0)2269
©
16 учители от програма “Нов път в преподаването" на фондация “Заедно в час" ще преподават в област Пловдив през новата учебна година. Новите учители в региона са шестима, а още 10 продължават във втората си година като учители. Всички те работят в 9 училища партньори на "Заедно в час" в Пловдив, Първомай, Ръжево Конаре, Христо Даново, Караджово, Граф Игнатиево и Дълго поле.

Учителите в областта преподават по математика, английски език, история, ФВС, в начална степен и като възпитатели в начален етап и прогимназия. Заедно с новите учители в Пловдивско още над 150 учители от програма "Нов път в преподаването" на "Заедно в час“ ще преподават през новата учебна година в 89 училища в цяла България. 86 са новите мотивирани учители, които влизат за първа година в класните стаи, а 71 продължават втората си година в училище. За първи път организацията ще работи в областите Благоевград и Русе, като така разширява обхвата си до 20 области на страната.

В област Пловдив "Заедно в час" работи от своето създаване и първия випуск учители от 2011 г. Много от възпитаниците на програмата също продължават да преподават в областта. Училища от областта участват и в другата програма на "Заедно в час" "Училища за пример", която подкрепя цели училищни екипи. 

Новите учители от “Заедно в час" са професионалисти с опит от различни сфери и са преминали през сериозен подбор от над 3000 кандидати. Сред тях има хора с педагогическо образование, така и инженери, архитекти, икономисти и наскоро завършили студенти от престижни специалности в България и чужбина. Те ще преподават на ученици от първи до дванадесети клас по различни предмети, като най-голям е броят на учителите по най-търсените в момента предмети - математика, чужди езици и учители в начален етап на обучение. 

Новите учители в Пловдивско, както и участниците в тазгодишния випуск на програма “Нов път в преподаването", са част и от Национална програма “Мотивирани учители" на Министерство на образованието и науката.

За втора година “Заедно в час" в партньорство със Синдиката на българските учители изпълнява два от модулите на Националната програма, която цели да привлече в образователната система успешни специалисти с висок потенциал, умения и мотивация, които ги правят подходящи за преподаване в училищата с най-силно изразени предизвикателства. 

“Заедно в час" продължава да разширява обхвата си в страната и участниците в програма “Нов път в преподаването" вече могат да работят в училища партньори в цялата страна. През учебната 2021/2022 учители от програмата работят в 20 области - Бургас, Благоевград, Варна, Велико Търново, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, София-град, София-област, Стара Загора, Търговище и Шумен. Назначенията в училище зависят от наличните позиции в училищата и профила на участниците в програмата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: