150 кандидати за Техническия университет решават задачи днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:11 / 07.07.2014
846
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - София, филиал Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Сто и петдесет кандидат-студенти застават срещу задачите по математика за прием в Техническия университет - филиал Пловдив. В 8,30 часа днес бе изтеглен единият от общо двата варианта на математическия тест, разработен специално от преподаватели от Техническия университет. 

Според доц. д-р Въльо Николов, заместник-директор на филиала на Техническия университет в Пловдив, задачите няма да се различават съществено по трудност от нивото, което вече е било "тренирано" от кандидат-студентите на зрелостните изпити по математика. 

"За приема на бъдещите инженери от значение са оценките по физика и математика от дипломите, както и от матурата или от резултатите от утрешния тест. Разликата е в коефициента при балообразуването, като тестът днес носи по-голям относителен дял при балообразуването", обясни доц. Николов. 

Досега за обучение по инженерните специалности в Техническия университет - филиал Пловдив са подали документи над 600 кандидати. Резултатите от теста по математика ще бъдат обявени до 10 юли в Техническия университет-филиал Пловдив.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Инцидент в северната част на Пловдив!
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените
Затварят улици в Пловдив заради шествието на феновете на Ботев
Ясен е и третият хедлайнер на Hills of Rock
Оповестиха скандални схеми, по които ни "работят" от КАТ
Забравете за някои автобуси в късните часове, промените ще са фак...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).