ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
1 лв./километър е най-реалната цена според таксиджиите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:24 / 04.01.2011Коментари (45)7392
© Plovdiv24.bg
На какви пределни цени да возят пловдивските таксиметрови шофьори? По този въпрос дискутираха на среща днес представителите на 25 фирми и директора на общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" Никола Янакиев. И според двете страни е било крайно време за направените промени в Закона за автомобилните превози, чието обнародване в "Държавен вестник предстои". В тримесечен срок след това всяка община трябва да въведе таван на цените на таксиметровите услуги.

Най-реалната пределна цена според проведено още през юни миналата година проучване сред пловдивските таксиджии е лев - лев и двайсет за един километър пробег. Тепърва ще се уточнява ще има ли таван за цената на повикване или минута престой. Според шефа на "Организация и контрол на транспорта" Никола Янакиев повечето компании ще продължат да обслужват клиентите си по сегашните тарифи, въведената пределна цена ако не 100, то поне 90 процента ще реши проблема с така наречените "копърки".

От нововъденията са доволни и таксиметровите шофьори, които сега обират негативите на недобросъвестни свои колеги.

На таксиметровите шофьори, Янакиев връчи и дискове със списъците на 111-те съгласувани с шофьорите стоянки за 409 таксита, одобрени вече и със заповед на кмета. Те са предадени и на Държавна автомобилна инспекция, и на Пътна полиция, за да контролират евентуалните нарушения, като на тези две институции са посочени и десетина-петнайсет места - най-вече в центъра, които неправомерно се използват като стоянки. Като пример Никола Янакиев посочи върволиците жълти коли северно от Тунела и до Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Според най -актуални данни броят официалнто регистрираните от общината таксита е 1527.

Източник: ПОТВ



Още по темата: общо новини по темата: 22
30.03.2011 »
24.03.2011 »
23.03.2011 »
03.01.2011 »
26.10.2010 »
12.08.2010 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Таксиметровата услуга не е от първа необходимост както автобусния транспорт, затова трябва да е по-скъпа от това 4 човека да им излиза по-евтино(или на същата цена на автобуса) да хванат такси от точка А до точка Б.Максималната цена трябва да е 1/2 от тази на бензина и дизела.В цял свят е регулирано по този начин.Що се отнася до коментарите по адрес на "бакшиши" и тем подобни,то човек се уважава първо себе си и после трябва да уважава всички останали!Няма срамна работа стига да я вършиш честно!
+2
 
 
Алчността на тъпите бакшиши е безгранична. Аз пък мога да им предложа само една сочна наденица на километър. Но май и това ще им е много.
+2
 
 
Ако щете 10 лева на километър ги направете с 100 лева престой на минута и 100 лева начална аз няма да ви се кача в кочините. Не стига, че искат пари ами все като се кача, в някое такси имам чуството, че ще се разпадне, мирише на цигари и на айде да не казвам какво. Затова никакви таксита не ползвам като пия - намирам си някой трезвеняк да ми кара колата или се возя при приятелката. А пък и Пловдив НЕ е толкова голям град за да го сравняваме с Европейските може спокойно човек да върви малко пеша, дори и е полезно.
+1
 
 
Цената се определя според завета на старите бакшиши: километър=на половин кило бензин.
+2
 
 
Доста често ми се налага да ползвам такси, вярно виждала съм надрусани таксиджии, но за щастие не ми се е падал такъв.. Искам да кажа, че и таксиджиите са хора, по 12 часа върти денем или нощем из натоварения трафик, качва пияни насрани, търпи ги.. И друго искам да кажа, Пловдив не е чак толкова голям град, който не му харесва да върви пеш, има и градски транспорт, стига сте мрънкали. Всеки в тази държава гледа да изкара нещо да има за него и семейството му, ще им въведат таван, да се надяваме, че вече няма да има обрани, Все пак Това е България, недоволни винаги е имало и винаги ще има...
+4
 
 
f**k off .... супер скъпи са такситата в Пловдив ,въпреки всичко ги ползвам но ако дигнат цени ........ няма да ги бъде!!! за нова година бях в софия за 10 км ми взеха 8:89 лв тук от мебелна къща до вхвп 7 лв а това не са повече от 6/7 км .... супер алчни копеленца
+2
 
 
Имам познат таксиметров шофьор, кара на метан / както повечето / и като направи един курс до София, после три дни си стои вкъщи. Иначе като идея е добре, поне да се ограничат измамите.
-1
 
 
Основният проблем идва от НЕЗАКОННИТЕ ТАКСИТА С АСТРОНОМИЧЕСКИ ТАРИФИ.Качвате се, без да искате естествено в такова, обрулва ви лошо и оттам си казвате, че всички таксита за измамници и т.н.Не защитавам таксиджиите и те си имат своето право, но мразя измамниците.Някой да ме светне, какви санкции се налагат, ако хванат незаконно такси...интересно ми е??? Реално цената според мен е около 65 ст. за километър.1 лев е прекалено много, "ако стане".
-4
 
 
Таванът за тарифите ще е 1 лев, всъщност това е добра новина. Така поне няма да има силно неприятни изненади от включена помпа, космически тарифи и други подобни. Такситата са много, вярно е.
0
 
 
тук е пълно със САШЕТА ХАХАХА МЛАДЕЖИ ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КАК СЕ ПОТДЪРЖАТ ТИЯ КОЛИ БРЕ това каране по цял ден по нашите разбити улици,ние трябва неска да спестим за ядене за амортизация за ефири за общински да бягаме от общинарите,че постояно ни дебнат да ни пишат актове вие все си мислите че само караме и слагаме в джоба и на мен ми се иска да е така ама неее
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (869) 16%
Спас Гърневски (774) 14%
Д-р Иван Чомаков (527) 10%
Славчо Атанасов (1422) 26%
Иван Тотев (1443) 26%
Здравко Димитров (477) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: