ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
В Германия се оплакаха от преселници от България, вдигали много гюрултия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:38 / 29.01.2021Коментари (6)5574
©
Полицията в германския град Вагенфелд е прекратила сбирка на около 60 души в частно жилище, съобщи тази седмица германската осведомителна агенция ДПА. Според 30-годишния наемател на жилището, сбирката била всъщност религиозна служба на българска християнска общност. Властите обаче твърдят, че множеството, което се било разпределило в различни помещения в жилището, не спазвало хигиенните предписания в условията на пандемия - участниците в сбирката, сред които и деца, нито носели предпазни маски, нито спазвали дистанция, пише "Deutsche Welle".

За сходни случаи съобщиха и от Гелзенкирхен, където полицията е прекратила две сбирки с по около 60 души, провели се в жилище на наематели от Румъния. А в град Есен е била прекратена църковна служба с над 90 участници, повечето от тях също румънски граждани от Гелзенкирхен, които не спазвали ограниченията, наложени заради пандемията.

Боклуци, гюрултия, сбивания

В Гелзенкирхен живеят около 8000 души от България и Румъния, а местните граждани отдавна се оплакват от тяхното поведение, пише вестник "Вестдойче Алгемайне Цайтунг“ (ВАЦ) и цитира документ на общинските съветници, според който интеграцията на много хора от България и Румъния в града се е провалила. Последният конкретен повод за тревогата на местните политици е опитът на медицинските служби да помогнат на разболял се млад човек. Негови съседи и роднини обаче попречили на санитарите да влязат в жилището, а след като болният починал, събралите се в жилището 50-60 души не позволили трупът да бъде изнесен.

Сградата, в която се разиграват събитията, е обитавана главно от семейства, пристигнали от Югоизточна Европа. ВАЦ пише, че проблемите с тях не са от вчера, а съседите им непрекъснато се оплакват заради изхвърляните от тях отпадъци. Едно видео от 2019 година показва пък тежко сбиване между мъже и жени от България, които използват всевъзможни подръчни средства. В други квартали на Гелзенкирхен набъбват сходни проблеми, особено в случаите, когато преселници от двете страни на големи групи се нанасят в разпадащи се, но затова пък евтини жилища. Оплакванията на местните хора винаги са едни и същи: боклуци, гюрултия, размирици.

В същото време хората от България и Румъния често пъти стават жертва на безскрупулни гешефтари, които им дават под наем разпадащи се жилища срещу пари, каквито иначе никога не биха получили, коментира вестникът. Гешефтите с т.нар. "проблемни сгради“ са добре известни на местните власти, които се опитват да изкупуват подобни постройки, след което или ги събарят, или ги санират. Но усилията на общинарите очевидно не водят до задоволителни резултати.

Интеграцията - трудна задача

Бившият кмет на Гелзенкирхен Франк Барановски се опитва да обясни защо досега не е бил решен поне проблемът с боклуците: "Част от живеещите тук румънци и българи идват от региони, където почти няма организирано сметосъбиране. Освен това част от наемодателите поставят твърде малки контейнери, тъй като таксата за тях е по-ниска“.

За трудната интеграция на хората от Румъния, България и Полша пише и вестник "Нойе Вестфелише“. В Гютерсло, където броят на тези хора достига 20 000 души, тамошните власти в момента разширяват местния интеграционен център. Румънците, поляците и българите в общината работят главно в месопреработвателната промишленост, но също така като куриери и болногледачи.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Добре че хукаха към вас да видите как ще се интегрират,това не са българи това са си точно мангали,живи цигани да ви е честито мили германци дано се оправите с тази сган.
на 30.01.2021 г.
+2
 
 
Как трудно интегриране? Няма тякова нещо,просто спазвайте повелята на баба Меркел господ здраве да и праща! То с магическа пръчка не става. Ние ви изпращаме каймака от населението си. Тези млади хора както казва баба са бъдещето защото населението ви застарява и намалява а за 2-3 поколения ще се интегрират и ще се омешат с вас така че чистата ви арийска кръв ще победи и ще имаме отново велика Германия! Дооооойчланд Дойчлан юбер алеееес!
+2
 
 
Ще се оправите.Само имайте търпение.Понеже много давахте акъли за интеграция ,а сега се оправяйте там при вас на место. Халал да са ви.
+4
 
 
Кажете цигани.Само мангали живеят така в Германия.Стига ги наричайте българи.
Aнонимен
на 29.01.2021 г.
+4
 
 
пак българи. Защо не казвате истината, че това са цигани. Не разбрахте ли че да си толерантен е равносилно на това да си лъжец, слабак и скопяк
+3
 
 
Ами интегрирайте ги,нали това искате от нас в БГ.Като ви дойде на главата,вдигате рамене и се правите на луди.Трябва всички да разбирате ,че тези орки нямат интегриране,единствено в Афганистан,Пакистан и Индия ще се чувстват в свои води и могат да се интегрират!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: