ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Убиецът на Осама се разсекрети сам, ето го!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:21 / 07.11.2014Коментари (0)2005
©
Морският пехотинец, който застреля Осама бин Ладен, вече може да бъде назован по име, пише "Дейли мейл". Той реши сам да излезе от секретност и обеща да даде детайлно интервю за американски тв канал.

Според изданието това е Роб О'Нийл от най-елитната специална част във Военноморските сили на САЩ, т.нар. "тюлени".

Той е ветеран с 16-годишна служба и е бил многократно награждаван. Роб О'Нийл напуснал армията наскоро, уточнява британският вестник.

Американската телевизия "Фокс нюз" съобщи, че ще излъчи документално предаване със заглавието "Човекът, който уби Осама бин Ладен" на 11 и 12 ноември. В него ще вземе участие О'Нийл, който ще даде подробности за операцията по ликвидирането на "терорист номер едно" през май 2011 г. в пакистанския град Аботабад.

38-годишният Роб е бил участник в телевизионни риалитита тип "Сървайвър" без никой да подозира, че е убиецът на най-издирвания терорист. По време на службата той е бил член на елитен отряд, който е бил натоварван с най-тежките и опасни задачи. 

Най-известната от тях е свързана с Бин Ладен, застрелян от О'Нийл с три куршума в челото. Тогава много хора се запитаха не е ли могло терористът да бъде заловен, вместо убит като куче, пише "Дейли мейл".

Решението му вбеси бившите му шефове в армията, които се заканиха, че няма да оставят нещата така. Много от приятелите му също се почувствали предадени. Той изпратил есемес на един от тях с думите: "Нека го обсъдим, нямам нищо да крия" и получил отговор: "Изтрий номера ми!".

В ексклузивно интервю за онлайн изданието на "Дейли мейл" бащата на морския тюлен, Том О'Нийл, заяви:

"Хората ни питат дали се притесняваме, че Ислямска държава ще дойде за нас, щом името на Роб стане публично известно. Аз им казвам, че ще нарисувам голяма мишена на входната ни врата и ще кажа "Елате ни хванете".

Междувременно президентът на САЩ Барак Обама съобщи, че ще поиска от Конгреса да разреши употребата на военна сила срещу джихадистката групировка Ислямска държава (ИД), предаде Асошиейтед прес.

Светът трябва да знае, че Съединените щати са единни в тази кампания, аргументира се Обама. Той подчерта, че американските военни заслужават ясна подкрепа от страна на властите.

Президентът демократ отбеляза, че това ще е един от няколкото въпроса, по които ще работи със сегашния Конгрес, чийто мандат изтича през януари.

След произведените във вторник междинни избори републиканците се сдобиха с мнозинство и в двете камари на законодателния орган, чиято горна камара, Сенатът, е контролирана в момента от демократите.

Обама призна, че е твърде рано да се каже дали Съединените щати и техните партньори от международната коалиция печелят битката с Ислямска държава. Кампанията срещу терористичната групировка в Ирак и Сирия ще е дълга и сложна, предупреди президентът на САЩ. В същото време той увери, че ИД сега е в по-уязвима позиция и й е по-трудно да маневрира, отколкото преди началото на въздушните удари.

"В Сирия работим за създаването на една по-стабилна, ефективна и сплотена умерена опозиция, която да се бори с джихадистите", посочи Обама. 

В същото време той подчерта, че цел номер едно е да бъде прогонена терористичната групировка от Ирак. Досега правителството на САЩ цитираше разрешение от 2001 г., издадено след атентатите в Съединените щати на 11 септември въпросната година, като правна обосновка за нанасяните въздушни удари срещу ИД в Сирия и Ирак, отбелязва АП. То освен това посочваше молбата за помощ, отправена от Багдад.

През септември Конгресът одобри временно финансиране на кампанията срещу джихадистите. Много негови членове обаче призоваха да бъде гласувано изрично разрешаване на употребата на сила срещу ИД.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: