ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
"Тя ще се върне" повтаря в несвяст годеникът на загиналата Мина
Автор: Васил Динев 10:10 / 14.03.2018Коментари (3)14176
©
"Тя ще се върне", повтаря в несвяст годеникът на богатата турска наследница Мина Башаран, която загина със 7-те си приятелки в самолетна катастрофа на връщане от моминското си парти в Дубай. Мурат Гезер, който трябваше да се ожени за 28-годишната милиардерска щерка след месец, се държи само на лекарства и не може да дойде на себе си. При всички опити да бъде успокоен, той само повтаря: "Не, не вярвам. Тя ще се върне".

Както съобщава в. “Хаберлер", Мурат искал да изненада любимата си и се канел да я посрещне на летището, без тя да знае. От деня на трагедията Мурат не напуска дома на семейство Башаран. Там пристигат върволици роднини и приятели на загиналата девойка.

Страшната катастрофа шокира цяла Турция. Стотици хора изразяват своя потрес и тъга в социалните мрежи. Тя преобърна живота на семейството на собственика на “Башаран холдинг" - една от най-големите турски инвестиционни компании, което се готвеше за сватбата на любимата си дъщеря, разказва "24 часа".

Мина Башаран е едно от двете деца на известния турски предприемач Хюсеин Башаран. Роден в град Трабзон, той започва отначало търговия с лешници и основава компания за производство на ядки и сушени плодове. Укрепвайки бизнеса, в течение на 25 години Башаран изгражда огромен инвестиционен холдинг. Осъществява мащабни проекти в строителството, туризма, корабоплаването, аеронавтиката, енергетиката, хранителната промишленост и други.

Известно време е президент на футболния клуб “Трабзонспор". Част от бизнеса си Хюсеин Башаран планира да предаде на дъщеря си Мина - по-голямото му дете. През 2013 г. той я вкарва в борда на директорите на "Башаран холдинг".

Мина е родена в Истанбул. Завършва факултета по бизнес администрация в университета "Коч" в най-големия турски град. След това учи луксозен мениджмънт в Европейската бизнес школа в Лондон. Близките ѝ я определят като талантливо и амбициозно момиче. Собственичка е на яхтклуб и на курорта Рамада в Бодрум.

Неотдавна баща ѝ Хюсеин Башаран започва поредния си грандиозен проект - строителство на луксозен жилищен комплекс с кули в истанбулския район Фикиртепе, който е посветен на любимата му дъщеря и носи нейното име - Mina Towers.

"Започваме проекта, който ще струва 1 милиард долара. Планираме да го открием през септември", заяви магнатът пред журналисти наскоро. С него се заема една от компаниите в холдинга "Башаран" - CMB (Can Mina Basaran), която дъщерята Мина планира да издигне до най-високите световни стандарти. Тя рекламира комплекса и на страницата си във Facebook.

През октомври миналата година Мина Башаран се сгодява с Мурат Гезар, завършил Американския интерконтинентален университет и собственик на компанията Metprint Printing Systems. На семейството му принадлежи крупна издателска компания. Приказната сватба с Мина Башаран е насрочена за 14 април на брега на Босфора в бивш дворец, сега елитен хотел - Чираган.

Дъщерята на турския милиардер води активен светски живот. В профила си в Instagram, където има почти 70 000 последователи, пуска снимки с много знаменитости. Сред тях са турската попдива Ажда Пекан, танцуващият италиански милионер Джанлука Ваки и американският рапър Фарел Уилямс.

В очакване на приказната сватба богатата турска наследница организира моминско парти в Дубай с най-добрите си приятелки - момичета от елита на страната. Всички загиват в самолетната катастрофа в Иран на връщане от партито.

Една от седемте загинали приятелки на Мина Башаран е била бременна, а в следващите месеци брак е предстоял и на още няколко от тях, пише в. "Ватан". Гостенките на Мина са идентифицирани като Зейнеп Кошкун, Айше Анд, Бурчу Урфали, Асли Измирли, Лиана Хананел, Жасмин Барух и Синем Акай. Повечето от тях са работили в модния бизнес, едната има фирма за бижута в Измир, друга се занимава с дизайн на дрехи, трета има фирма за бански костюми. 

8-те богати приятелки и още три жени - екипаж, се прибират от Шарджа в Истанбул с частния самолет на "Башаран холдинг", който се разби в планински район на Иран. Катастрофиралият самолет се е повреждал и преди във въздуха, твърди сестрата на Мелике Кувет, една от двете жени пилоти, управлявали самолета при злополучния полет, пише в. "Ватан".

Самолетът Bombardier Challenger, произведен в Канада, се е повреждал и при два други случая преди това по време на полет - по време на полет до Париж и до Трабзон. Оказало се също, че стюардесата по време на полета Еда Услу е летяла вместо сестра си Ела, която я помолила да се сменят. Двете работели като стюардеси за една и съща фирма. След като научила новината за катастрофата, Ела Услу била приета в болница.

Основната версия за трагедията е избухване на пожар в единия от двигателите по време на полета. Самолетът много бързо е набрал височина, а след това стремглаво се е насочил към земята, сочат данни на FlightRadar24. Оцелели при катастрофата от 11-те жени на борда няма. В четвъртък Мина публикува снимка в Инстаграм, на която стои на пистата пред фаталния самолет. Последните видеа на богатата наследница в мрежата показват как тя и приятелките ѝ се радват на концерт на певицата Рита Ора в популярен нощен клуб в Дубай.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Да, повечето хора в несвяст биха повтаряли нещо подобно. Голяма мъка са тия пари, голяма. Там, където има големи пари, няма голяма любов. Не знам кого мъчи да заблуждава тоз' харен "хубавец".
+5
 
 
Кофти случай, мир на душите им, но още един път се доказва, че и милиардерите са смъртни и никой не занася нищо в гроба си!
+4
 
 
Мураде, тя няма да се върне, нито милиардите на баща й ще дойдат при теб.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (869) 16%
Спас Гърневски (775) 14%
Д-р Иван Чомаков (527) 10%
Славчо Атанасов (1423) 26%
Иван Тотев (1443) 26%
Здравко Димитров (477) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: