Сърбите готвят грандиозно посрещане на Путин

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:04 / 14.10.2014
1981
Президентът на Русия Владимир Путин ще посети Сърбия в четвъртък и домакините му подготвят грандиозно посрещане, включително военен парад с участието на над 3000 войници, какъвто, според местната преса, Белград не е виждал от 1985 година. Допълнително над 3000 охранители ще се грижат за сигурността на височайшия гост.

Формално парадът е посветен на 70-годишнината от освобождението на Белград през Втората световна война.

Предвидени са срещи на Путин със сръбския президент Томислав Николич и с премиера Александър Вучич и подписване на няколко двустранни споразумения.

Въпреки че води преговори за присъединяване с ЕС, Сърбия не споделя политиката на общността спрямо Русия, която все повече се втвърдява след руската подкрепа за украинските сепаратисти. Позицията на сръбското държавно ръководство е, че страната няма да се присъединява към санкциите, които ЕС налага на Русия.

Все пак неотдавна премиерът Вучич заяви при посещение в Германия, че газопроводът "Южен поток", който преминава и през сръбска територия, не може да бъде строен без одобрението на Брюксел.


Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Премиерът на Словакия Роберт Фицо е поставен в изкуствена кома
44 земетресения край гръцки остров само тази сутрин
Лекари стабилизираха състоянието на Фицо
Словашкият премиер с кръвоизлив в корема
Атентат срещу словашкия премиер Роберт Фицо
Излезе предупреждение за Италия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).