ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
САЩ, България и още девет държави: Русия не донесе свобода на Европа преди 75 години
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:38 / 08.05.2020Коментари (43)9022
©
Майк Помпео и Владимир Путин
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо и десет външни министри на страни от Централна и Източна Европа, сред които и България, заявиха по повод 75-годишнината от края на Втората световна война, е победата на съюзниците не е донесла свобода на цяла Европа, предаде АФП.

В съвместно изявление по повод 75-годишнината от края на Втората световна война Помпейо и колегите му от България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия почетоха жертвите и "всички войници, които са воювали за победата над нацистка Германия".

Те обаче използват повода, за да отбележат, че май 1945 г. "не е донесъл свобода на цяла Европа", тъй като Съветският съюз е наложил комунистически режими в Централна и Източна Европа.

Министрите заявяват още, че "манипулирането на историческите събития, които са довели до Втората световна война и разделението на Европа след нейния край, е достойно за съжаление усилие да се фалшифицира историята".

Неотдавна руският президент Владимир Путин и други руски високопоставени официални представители обвиниха Полша, че е допринесла за избухването на войната. Освен това Москва многократно се е опитвала да омаловажи сключения тайния пакт Молотов-Рибентроп за подялба на Европа между СССР и Германия, сключен през 1939 г. малко преди избухването на Втората световна война, отбелязва АФП.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Платени политици...!!! Американците като им кажат да пръднат , те се насират...!!!
0
 
 
Европа никога не е била свободна, ако някой посмее да го каже, да го докаже!
0
 
 
Германия е била финансирана и от Англия, Франция и САЩ. След Мюнхен, 28 септември 1938г. следва голям търговски обмен между Гемания и тези страни, а също и техни инвестиции в Германия. Англия например внася самолетни двигатели, щатите инвестират в петролната, химическата и автомобилната промишленост, Франция - в танковата и др. Американците дават на Германия формулата за изкуствения бензин, след падането на Франция заводите "Рено" произвеждат танкове за Вермахта, рафинериите на Рокфелер, снабдявани с петрол Прескот Буш работят до края на войната, без да са бомбардирани от съюзниците. Освободителя на Европа от фашизма безспорно е СССР, колкото и да не се харесва на западните плутокрации. На Западния фронт Германия е воюва с 60 дивизии, а срещу СССР - с 200. САЩ и Англия унищожават 80 пъти по-малко хитлеристи в сравнение с Червената армия на СССР. По време на войната на фронта, в немските лагери или от раните си умира всеки шести руснак и още много след войната. В Русия няма семейство което да не е дало жертви във Втората Световна война. СССР дава повече жертви от всички участници във Втората Световна война - взети заедно и затова за Русия това е Велика Отечествена война, който освобождава Европа от фашизма. За съжаления победен е само хитлеризъма, но не и национализма. Вечна памет и на бойците от Руската освободителна армия, на патриотичното казачество и на всички европейски доброволци, загинали в битка или убити в следвоенните лагери на победителите! Поклон герои, не сте забравени!
0
 
 
Не България,а Фашистки утрепки от рода на тази Свиня го казват.
на 08.05.2020 г.
0
 
 
Ако оставим това което сме чели,то поне сме гледали архивни кадри от филмови ленти. И там е видно как в столиците и градовете на тези страни с огромен ентусиазъм и щастие посрещат съветските войски.Войната започва м. септември 1939 г. а вторият фронт е открит чааааак юни 1944 г. за да си вземат някои мечтаното си парче от тортата.
+1
 
 
За да не се налага всяка година от Централна и Източна Европа да напомняме за цената, която платихме за този "мир", трябва най-накрая да се сложи знак за равенство между национал-социализъм и съветски социализъм. Няма значение, че САЩ и Великобритания са били съюзници със СССР във втората фаза на войната. Дължат ни това заради компромиса през 45-та. Те знаят, че между Сталин и Хитлер няма разлика и Чърчил още същата година има план за военни действия срещу СССР, а американският герой от войната ген. Патън казва "И какво направихме? Разоръжихме германците, но не освободихме Европа. Изгубихме войната." Малко по-късно Патън загива в мистериозна катастрофа. След това левите сили на Запад постепенно правят така, че свастиката остава забранен символ, а сърпът и чукът не са. Като се поправи тази несправедливост, цяла Европа ще може спокойно да отбелязва края на войната.
Aнонимен
на 08.05.2020 г.
-2
 
 
И предния месец пак стана нещо от Чернобил,премина облак с радиация.Ами,целта им е пак да ни натровят !
+1
 
 
НЕ ЭАЯВИХА ЛИ ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ИЭБИХА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИЭБИВАТ ХОРА ВЪВ ЦЕЛИЯ СВЯТ ЧРЕЭ ЕКСПЕРИМЕНТИ СЪС НАЙ РАЭЛИЧНИ ВИРУСИ ???????? НЕ ЭАЯВИХА ЛИ ЧЕ , ВСИЧКИ ТЕРРОРИСТИЧНИ ГРУПИРОВКИ АМЕРИКА ГИ СЪЭДАВА И СПОНСОРИРВА ЭА ДА ДА СЪСИПВА ДЪРЖАВИ И ПРАВИ ПРЕВРАТИ СВАЛЯ ПРАВИТЕЛСТВА ????????? НЕ ЭАЯВИХА ЛИ ЧЕ АМЕРИКА ПРОДАВА НАЙ МНОГО ОРЪЖИЯ , И РАЭПРОСТРАНЯВА ВСЯКАКЪВ ВИД ДРОГИ ???????? ДА БРОЯ ЛИ ОЩЕ ????? ЧЕ ВЪВ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИЯ СВЯТ БОГАТИЯ СТАВА ОЩЕ ПО БОГАТ БЕДНИЯ ОЩЕ ПО БЕДЕН !!!!!!!!! ВИЖТЕ ХРОНОЛОГИЯТА АГРЕСОРА АМЕРИКА КОЛКО ДЪРЖАВИ НАПАДНА И ПРОДЪЛЖАВА ДА НАПАДА СЪС НАЙ РАЭЛИЧНИ ЛЪЖИ И КЛЕВЕТИ ,,,,,АМЕРИКА = КОЛОНИЭАЦИЯ И ТЕРРОР 100% , АМЕРИКА Е ГЛОБАЛНАТА ЭАПЛАХА ЭА МЕЖДУНАРОДНИЯ МИР НА ПЛАНЕТАТА 100%
+1
 
 
А да ве... на крив ..... космоса му пречи рџ?‚
+1
 
 
Интересно какво щеше сда стане ако съветската армия бе спряла на границите си,дали другата част на Европа щеше да се освободи от хитлеристите ? Едва ли. Дали щяха американците да се включат с десант в Европа - едва ли. Окупирана западна Европа от икономическа гледна точка напълно ги устройваше. Е,тогава не разбирам цялото това мрънкане !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: