ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Режат 55-метровата кула на "Централ - Пловдив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:05 / 05.04.2010Коментари (13)12044
© Plovdiv24.bg
Преработване на проекта за "Централ - Пловдив", който ще строи в южното подножие на Трихълмието до Понеделник пазара, ще иска областнният управител Иван Тотев. "Не мога да допусна 55-метрова кула да закрие тепето и цялата археология", мотивира се той пред Plovdiv24.bg.

Предстоят срещи с инвеститора - бизнесменът Димитър Георгиев, когото ще убеждава да пренастрои идеите си към по-ниско строителство. Над 3500 души вече са заявили в интернет твърдото си "против" срещу проекта в
сегашния му вариант. Нямало шанс да мине и през Министерството на културата.

Форума - Одеона - Римския стадион - Небет тепе. Това е първият значим културен коридор, с който Пловдив може да привлича туристи от цял свят според областния управител Иван Тотев. Вторият е Източната порта - Понеделник пазара.

"Добре, че държавата спечели делото за Форума. Колко абсурдна е била политиката на общината при предишното управление - да продаде древния площад за строеж. Дори да се наложеше да се платят неустойки, този проект не биваше да се случи", коментира Тотев.

Всички културни паметници, смята той, трябва да си останат публична държавна собственост, защото така ще бъдат защитени от лоши кметове, на които може да им скимне да ги продават. Същевременно общината трябва да ги управлява и приходите от тях да влизат в пловдивската хазна.



Още по темата: общо новини по темата: 39
12.09.2023 »
11.09.2023 »
01.10.2022 »
29.09.2022 »
29.03.2022 »
18.02.2022 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Всичко трябва да се обмисли много обстойно и решение да се вземе при голямо обществено одобрение. Според мен най-добре е на това място - археологическо съкровище, да не се строи нищо. Една огромна и кичозна сграда ще затрудни достъпа на туристи до форума и ще закрие емблематичния изглед към тепето. Призовавам всички, от които зависи решението, да задгърбите всякъкви други интереси и презумпции освен за най-доброто за развитието на родния град! Историята и хората ще ви оценят.
+6
 
 
Питайте екс-кмета Чомаков и арх. Божкова, защо това се случва!? Тея двамата няма ли кой да ги разследва?!
0
 
 
А дано го одържавят това място и разкрият достойно. Иначе ако бизнесменът е разбран, а за сега ми излгежда така, може просто да направим голямо фоайе и всички разкопки да се виждат, да са добре разкрити и тавани и т.н. да не пречат на излагането. Трябва да се помисли за нещо като Тракарт, ако не успеят да премахнат строителството изцяло. Браво на Тотев! 32г, а по-умен от цял общински съвет.
+1
 
 
Абе никакви меки средни варианти! Не бива да се строи там! Тотев, не да го убеждаваш да строи ниско, ами да го разубедиш съвсем! Да се откаже да строи! И общината да му върне парите! Ясен ли съм! Аман от тарикати! Кога най-после ще имаме кмет - патриот на Пловдив?
+8
 
 
Всъщност Тотев се изразява доста меко - кулата не скрива нищо. Всичко ще бъде скрито още с построяването на този грандомански проект. Единственият изход, според мен е - одържавяване на мястото, обезщетение на бизнесмена възстановяване на направените разходи до момента.Мисля, че Тотев е подходящ за следващ кмет на Пловдив ! Дано успее да се пребори !!!
-5
 
 
Същите идиоти ги е имало и при строителството на Eiffel Tower и Shard London Bridge.... ама тъпчете си на едно място,то си е за ваша сметка. Eiffel отдавна е световно известна и скоро ще бъде и Shard.
+3
 
 
Срам за всички "управници" ,как може такава глупост,позволявате да се строи върху нещо толкова велико,такава археологическа ценност, а забранявате 55 метрова кула.Не ви ли е срам , управници,къде ги виждате,всички сте интересчии.Или забранете изобщо да се строи там или просто замълчете
+2
 
 
Чак ме учудва правилната позиция на областния управител - така трябва да е, не е лошо най-после да имаме пловдивчанин-управленец, който да съзре очевидното и да види къде е истинския потенциал на Пловдив. Друг въпрос е до колко именно г-н Тотев седи зад тази твърда позиция - човек, който назовава културно-историческото ни наследство и римските останки с думата "археологията", ми се струва, че много не отбира от такива работи... "Археологията" в крайна сметка е наука, а не останки или въобще нещо предметно ;)
+6
 
 
Нека общината да върне парите на този тарикат плюс съдебните разноски! И да си възвърне собствеността върху парцела на Римския форум! Срам за Община Пловдив! Кметът и общинският съвет да се засуетят и да направят необходимото! Не се правете на улави! Щото ще се наложи да ви изгоним оттам!
+12
 
 
Адмираций господин Тотев! Пловдивската култура трябва да е на първо място пред всичко друго! Историята не трябва да бъде погубвана!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1546) 16%
Спас Гърневски (1342) 14%
Д-р Иван Чомаков (917) 10%
Славчо Атанасов (2482) 26%
Иван Тотев (2456) 26%
Здравко Димитров (834) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: