ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Партията на Путин губи позиции в Русия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:24 / 10.09.2019Коментари (2)1758
©
Руската управляваща партия "Единна Русия", която подкрепя руския президент Владимир Путин, е изгубила около една трета от местата си в московската Дума, съобщава руската агенция РИА Новости, цитирана от Ройтерс. Това навежда на мисълта, че стратегията за тактическо гласуване, прокарана от опонентите й, може да е проработила.

Вчера местните избори в Русия бяха едни от най-внимателно следените от години, след като изключването на опозиционни кандидати от участие във вота в руската столица доведе до най-масовите протести от близо десетилетие насам.

Изключените от вота кандидати, в това число и Алексей Навални, обявиха, че това е била стратегия на властите, за да ги спре от спечелване на места в московския парламент. Навални използва поддръжниците си, за да гласуват тактически из цялата Русия за кандидати, които имат най-добрите шансове да отправят предизвикателство към "Единна Русия".

Кандидати за вота в Москва от "Единна Русия" пък се явиха на него като независими в опит да се дистанцират от партията, чиято популярност е на рекордно ниско равнище за повече от десетилетие.

Според данни от вота в Москва, цитирани от РИА Новости, "Единна Русия" както изглежда е изгубила около една трета от контролираните преди това от нея места в столицата. РИА Новости допълва, че "Единна Русия" е на път да контролира 26 места от 45 места в московската Дума, което е достатъчно, за да запази тя мнозинството си.

На изборите през 2014 г. партията обаче се справи по-добре и спечели 28 места. Още 10 места бяха спечелени тогава от кандидати, които се явиха като независими, но които подкрепяха "Единна Русия". Сега, според РИА Новости, Комунистическата партия е взела места от Единна Русия. Твърди се, че е спечелила 13 места. На предишния вот тя имаше 5 места. Две други партии - опозиционната "Яблоко" и "Справедлива Русия", както изглежда печелят по 3 места.

Рейтингът на "Единна Русия" пострада от недоволството на обществото от увеличаване на възрастта за пенсиониране в момент на намаляващи приходи. Рейтингът на Путин пък е над 60 процента, което е много по-високо от този на повечето западни лидери, но което е по-малко, отколкото беше рейтингът му преди това.

В Москва 7,2 милиона избиратели имаха вчера право на глас, допълва "Франс прес", цитирана от БТА. Според данни за избирателната активност в Москва тя е била разочароваща - 17,2 процента към 18 ч. вчера. Пълните данни от вота в Москва и на други населени места ще бъдат оповестени по-късно днес.

Вчера в изборния ден бяха арестувани около петнайсетина протестиращи, сред които бившата членка на бунтарската пънк група Пуси Райът - Мария Альохина, и журналистът Иля Азар. Те бяха организирали акция в подкрепа на осъдени участници в предишни опозиционни протести в Москва.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Някой ден ще скочат останалите 83 процента и ще го наритат подобаващо!
+1
 
 
В Москва 7,2 милиона избиратели имаха вчера право на глас, допълва "Франс прес", цитирана от БТА. Според данни за избирателната активност в Москва тя е била разочароваща - 17,2 процента към 18 ч. вчера.....Много го обичат. Само 17 % отишли и от тях не всички гласували за кандидата на партията му.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: