ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Огромна педофилска мрежа разкриха в Германия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:08 / 28.11.2019Коментари (1)6437
©
Голяма педофилска мрежа разкриха властите в Германия. В групови чатове мъже разменяли снимки и клипове на сексуално малтретирани деца. Вероятно част от жертвите са били собствените деца или внуци на педофилите. От прокуратурата в Кьолн съобщиха, че жертвите са на възраст между 12 месеца и 14 години.

Има предположения, че голяма част от тях са деца или внуци на участниците в груповите чатове, пишат някои медии. В провинция Северен Рейн-Вестфалия по случая засега са разследвани 15 души, а най-малко 8 мъже са били задържани, уточниха от прокуратурата.

"Все още не е възможно да преценим колко голям ще се окаже този случай", казва Франк Хьофер, директор на криминалната полиция в Северен Рейн-Вестфалия пред "Райнише Пост". Според него броят на заподозрените и на жертвите ще продължи да нараства с напредването на следствените действия и доказателствата, иззети от домовете на арестуваните. За да прегледа и анализира наличния снимков и видеоматериал, полицията е трябвало да наеме външни вещи лица.

"Важно е да разберем дали насилието продължава. Затова се налага да прегледаме обстойно файловете, макар че и само 30% от тях биха били достатъчни на прокурорите да повдигнат обвинение", казва Хьофер пред изданието.

Солидна мрежа

Всичко започна със задържането на 22 октомври на 42-годишен мъж по подозрения за сексуални посегателства срещу деца, които са били записвани на видео и качвани в интернет. В неговото жилище в град Бергиш Гладбах полицията се натъкнала на голямо количество видеоклипове и снимки. Част от тях били скрити в двора му и са били открити с помощта на специално обучени кучета. Според прокуратурата, намереният материал е с големина от поне 7 терабайта.

Полицията разбрала за груповите чатове от телефона на заподозрения. Участниците в групите си изпращали снимки и видеоклипове чрез различни мобилни приложения.

Искат законодателни промени

Случаят повдига множество въпроси. Например този: как толкова голяма група може да остане незабелязана от властите; или пък: как да не бъдат допускани подобни случаи занапред.

Свен Шнайдер, завеждащ отдела за киберпрестъпления в Северен Рейн-Вестфалия припомня по този повод, че е трудно полицията да се стигне до подобни групи, преди самите те да са публикували снимки и видеоклипове. Той подкрепя евентуална промяна на закона, която би позволила на полицията да използва фалшиви снимки с цел разкриването на подобни педофилски мрежи.

Полицията настоява да ѝ бъде позволено да използва фалшиви снимки в борбата срещу педофилията.

"Ние нямаме право и, разбира се, не искаме да използваме истински снимки", казва Шнайдер пред "Райнише пост". "Компютърно генерираните снимки към момента представляват престъпление и ние нямаме легално право да ги използваме", уточнява той.

Втори такъв случай от началото на 2019

Местните власти понасят сериозна критика за това, че един от заподозрените сега не е бил задържан по-рано - въпреки че те разполагали с информация за него от месеци. Още през юни 26-годишният е признал пред полицията, че е гледал снимки със сексуално съдържание, включващо и деца, и че е малтретирал собствените си деца няколко пъти, съобщава Западногерманското радио WDR. Прокуратурата в град Клеве е била сезирана от полицията, но тя преценила, че не са налице достатъчно доказателства, за да постанови задържането на заподозрения или обиск в дома му, предава "Дойче веле".

Това е вторият голям детски порнографски скандал в Германия през тази година - след случая в един къмпинг в градчето Люгде - също в провинция Северен Рейн-Вестфалия. В хода на разследването полицията допусна да бъдат загубени важни доказателства, а службите за защита на децата си затваряха очите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.11.2019 г.
0
 
 
Извратени идиоти!В газовата камера!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: