ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Нашенец в чужбина: Хората във Великобритания вярват в държавата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:32 / 05.11.2021Коментари (1)1755
© Instagram
личен архив
Хората във Великобритания вярват в държавата, от там идва и високият процент на ваксинирани. Това каза  филмовият режисьор Денис Пенев, който живее в Шотландия.

"Тъй че дали за добро или за лошо – ние сме си такъв народ. Смятам, че може би има притеснения, които има защо да бъдат обобщавани. Наистина тук е различен народ и с различни приемания за това как приемат ваксините, и здравето си като цяло", допълни той.

Денис Пенев обясни, че във Великобритания е имало няколко протеста, като първият е бил в Лондон - срещу ваксините.

"Също имаше и няколко проблема в Глазгоу свързани с пандемията COVID-19, както и свързани с ВВС - за това, че те не отразяват точно тези протести, които са срещу ваксините. Сега дали заради една адженда или друга, не мога да коментирам този факт, но наистина и тук има протести. Просто според мен наистина не са показвани по телевизията, както и отразявани във вестниците. Един от протестите срещу пандемията напълни улиците и мога да кажа, че голям трафик беше създаден тук, в Глазгоу. И също имаше няколко различни протеста, когато бяха въведени ваксинационните паспорти. В момента те са само за дискотеки, както и нощни барове, които са отворени след 00:00 часа", уточни режисьорът.

Той обясни, че ситуацията в медийното пространство във Великобритания е сходна с тази в България.

"Абсолютно и тук е същото. Всеки път, когато влезеш, да кажем, да прочетеш някоя статия в някоя медия, винаги на първа линия са COVID статистиките, за съжаление, което наистина е много натоварващо. Дори да кажем смарт телевизор вкъщи, който се включва да слушаш било музика или нещо друго, първото нещо, което излиза най-горе, са COVID новините, разбира се. Разбира се, всеки един от нас може да влезе и онлайн и да си направи сам статистиката, която е черна статистика, за умрелите – било в България, както и във Великобритания. Няма да коментирам, защото всеки може да го направи, препоръчвам да бъде направено. Но за съжаление, има много други болести и статистики, които не се показват – било рак или пневмония със сезонен грип, които аз не смятам, че биват отразявани толкова, колкото е COVID за момента. Но може би има причина, която на нас не ни е казана. Но сега отново всеки си има право на мнение в този живот", коментира още Пенев.

Денис Пенев подчерта, че при последното си посещение в болница в Глазгоу не е забелязал да има много хора и големи опашки. Всеки си е имал ред. Интересен факт, за който спомена той е, че много бизнеси са фалирали нарочно.

"Разбира се, имаше много фирми, които се възползваха от това, но това винаги ще се случва, и то не се случва това само в България, ами и извън България – нарочно се фалират бизнеси, както и други схеми, които са непознати на много от нас. Но за съжаление, някои фирми наистина успяха да спечелят от това време. В смисъл, и тук имаше много такива скандали, при които хора без никакви, да кажем, лицензи или опит в това нещо да вкарват и да продават маски, ръкавици на държавата, както и на болниците тук, просто защото в един момент толкова държавата не беше подготвена, че се налагаше да изкупува такива средства от хора, които нямаха никакъв опит за това. Но за съжаление смятам, че това е било начин, по който те са чувствали, че се справят със ситуацията, и със сигурност са помогнали на някой. Но да, цялата ситуация е много объркана, смятам и на двата фронта, както в България, така и извън нея", коментира той пред "Фокус".

"Разбира се, то това е на глобално ниво и ние се борим с едно нещо, което рано или късно ще премине през всички, така да го наречем, този вирус. Тук особено във Великобритания мерките бяха малко забавени, така да кажем, по-бавно се затвориха нещата и заради това твърдят, че по-малко хора са заразени допреди пика. Беше като някакъв апокалипсис. Тук мога да кажа около Глазгоу – излизаш на магистралата, примерно 2-3 километра не срещаш друга кола. Това е едно от нещата, които със сигурност цял живот ще помня", обясни Денис Пенев.


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.11.2021 г.
0
 
 
Сега! Хората в чужбина вярват на държавите си, а ние не вярваме на чуждите държави дето ни пробутват боклуците си! Тоя филм сме го гледали - и с храните, и боклуците и т.н.... Защо не намериха 50млн.лв. за българската ваксина! Къде е руската ваксина! Защо се съгласяваме "информирано" никой да не носи отговорност ама да си пълни джоба с милиарди!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (869) 16%
Спас Гърневски (774) 14%
Д-р Иван Чомаков (527) 10%
Славчо Атанасов (1423) 26%
Иван Тотев (1443) 26%
Здравко Димитров (477) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: