ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
"Магазинен апокалипсис 2019"! Само в САЩ затвориха над 9100 магазина
Автор: Гено Петров 15:35 / 18.11.2019Коментари (1)9689
©
Има една приказка, че САЩ е страната на неограничените възможности. Последните новини обаче доказват точно обратното, че е държава на ограничените възможности. Какво се случва там?

Случва се това, че наблюдаваме един най-големите фалити на магазини въобще в историята. И става дума не за един, а за много, наистина много. Стотици, не, направо хиляди магазини на едни от най-известните вериги от магазини банкрутират. Много компании обявяват фалит по глава 11 от Търговския закон на САЩ, която урежда реорганизацията на компаниите в несъстоятелност. Положението е наистина сериозно щом една утвърдена верига като "Уолмарт" (най-голямата верига магазини за търговия на дребно и най-голямата корпорация в света) e принуденa да затвори стотици свои магазини из страната. А и това е единственият избор за собствениците, за да избегнат милиардите загуби на съответната компания.

Американците, които са всеизвестни със своята консуматорска природа, като подивели пазаруват онлайн от съмнителни азиатски сайтове и тем подобни. Защо трябва да се разкарват до магазина, за да си купят чорапи, след като могат да си поръчат от нета. Няма спор, че растежът на онлайн търговията е главен фактор за фалитът на толкова много магазин. Този истински апокалипсис на магазините на дребно е просто неизбежен. 

Според последните статистически анализи близо 8 хиляди магазини затварят врати и повече не ги отварят.

Това е списък на утвърдените брандове в САЩ и броя на магазините, които се е наложило да бъдат затворени не само там, но и в целия свят. Внимание! Списъкът по-долу може да ви смути или уплаши със своята необятност.

"Payless ShoeSource" (верига магазини за обувки): Това дружество е най-потърпевшо. Обявява банкрут и затваря всичките си 2,500 магазина. Това е най-голямото ликвидиране на магазини на дребно в историята

"Dress Barn" (верига магазини за женска мода): Банкрут за компанията и затваряне на всичките 650 магазина.

"Charlotte Russe" (верига магазини за дрехи): 520 магазина

"Fred's" (верига магазини за стоки за бита) - Компанията обявява банкрут и затваря всички свои магазини в страната. Тези магазини са еквивалент на тукашните магазини за "1 лев"

"Family Dollar" - Още една верига магазини за "всичко". Принудена е да затвори 390 магазина.

"Shopko" (верига магазини за дрехи)- обявява фалит и затваря всички свои 351 магазина

"Charming Charlie" (верига магазини за дамски аксесоари) - Планира да затвори до края на годината всички свои 261 магазина в 38 щата. 

"Chico's" (верига магазини за дамска мода) - При тях затварянето на магазините ще е поетапно. В следващите три години се планира да затворят всички 250 магазина.

"Gap" (верига магазини за мъжка мода) - Ще затворят всички свои 222 магазина в 35 щата до края на годината. 

"Walgreens" (фармацевтична компания) - При тях е малко по-различно. Става дума за оптимизация на работния процес, ще направят пълна трансформация на средствата за управление като намалят цените на продуктите се, ще напряват и тотална реновация на начина, по който предлагат продуктите си. За тази цел обаче ще трябва да затворят 200 свои магазина.

"GameStop" (компания за видеоигри) - От 200 свои магазина ще се наложи да затворят 180.

"Forever 21" (верига магазини за дрехи) - Налага се да затворят 350 свои обекта в целия свят, като 178 са в САЩ.

"Sears" (верига от универсални магазини) - При тях има нечуван спад на продажби в размер на няколко милиарда долара. През 2019 г. обявиха, че от 425 магазина ще станата 222 . Очаква се компанията да затвори още 100 магазина до януари 2020 г. 

"LifeWay"  (верига от магазини за църковни принадлежности) - При тях явно Господ не е бил милостив. До март 2020 г. ще затвори всички свои магазини.

"Kmart" (верига от универсални магазини) - За да се спасят от пълен банкрут и да оптимизират работата се наложи за затворят 160 обекта.

"The Kitchen Collection" (верига от магазини за кухненски принадлежности) - Затварят до края на годината всички свои 160 магазина.

"Performance Bicycle" (верига от магазини за колела) - Карането на колело е едно много приятно занимания, но не и за повечето американци. Компанията затваря всички свои 102 магазина в страната.

"Olympia Sports" (верига от спортни магазини) - Уточнихме, че една от нациите, която води най-нездравословен начин на живот, не е от най-спортуващите. Съвсем в реда на нещата е тази компания да затвори 76 свои магазина.

"Destination Maternity" (верига от магазини за дрехи) - Компанията е на косъм от банкрут, планира да затвори 258 свои магазина.

"CVS Health" (фармацевтична компания) - Ще запечата 68 свои магазина.

"Bed Bath & Beyond" (верига от магазини "Всичко за банята") - Ще захлупи 60 свои магазина. Компания обаче споделя, че ще отвори 15 магазина на нови ключови места.

"Pier 1 Imports" (верига от магазини за мебели, декорация и обзавеждане) - Компанията ще затвори 58 свои обекта

"Avenue" (верига магазини за дамска мода) - Ще затворят всички свои 222 магазина в следващите две години.

"Party City" (верига от магазини за играчки) - Компанията разполага със 870 магазина, затворила е 54 от тях.

"Victoria's Secret" (верига от магазини за бельо) - В последните години компанията главно се е насочила в онлайн търговията. Може би това й коства затварянето на 23 обекта.

"Walmart" (верига от универсални магазини) - За да мине на червено най-голямата корпорация в света затваря 17 свои магазина.

"Barney (верига от магазини за луксозна мода) - Компания разполага с магазини единствено в Ню Йорк, от 22 са оцелели едва 7







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да не ги мислим Американците, трябва да се тревожим какво ще стане с цените на недвижимите имоти когато започнат да затварят малките магазини у нас. Главната и наемите там е най голямата простотия, после са моловете.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: