ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Кристиан Ериксен може повече да не играе футбол
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:04 / 13.06.2021Коментари (0)6853
Голяма е вероятността звездата на Дания Кристиан Ериксен да не играе повече футбол. Както е известно, халфът колабира в края на първото полувреме на мача от UEFA EURO 2020 между Дания и Финландия (0:1) в събота, предава Gong.bg

29-годишният футболист се свлече на терена, а според различни информации сърцето на Ериксен е спряло за цели пет минути, преди лекарите да го върнат към живот. Звездата на "червения динамит“ бе изнесен на носилка и откаран в болница. Състоянието му беше стабилизирано, като в болницата вече е бил и контактен. 

По-рано от датската футболна федерация излязоха с информация, че Ериксен продължава да се подобрява, но засега остава под болнично наблюдение.  

"Тази сутрин говорихме с Кристиан Ериксен, който изпрати поздрави на своите съотборници. Неговото състояние е стабилно и той продължава да бъде хоспитализиран за по-нататъшни изследвания. Отборът и щабът получиха помощ заради кризисната ситуация и ще продължат да се подкрепят взаимно след вчерашния инцидент. Бихме искали да благодарим на всички за сърдечните пожелания към Кристиан Ериксен от фенове, играчи, кралските семейства на Дания и Англия, международни асоциации, клубове и т.н. Окуражаваме всички да пращат пожеланията си до Датската футболна федерация, където ще се уверим те да бъдат предадени на Кристиан и неговото семейство“, се казва в изявлението на футболната федерация.

 

29-годишният футболист на Интер обаче почти сигурно повече няма да може да играе за "нерадзурите“, с който стана шампион през изминалия сезон, както и в друг италиански клуб. Такива са законите на Апенините.

 

Според д-р Скот Мъри, един от водещите кардиолози във Великобритания, Италия е сред най-добрите държави в сърдечната грижа.

"Това може би е краят на кариерата му. Италианците не позволяват на хора със сериозни сърдечни проблеми да взимат участие в каквито и да е спортове. Такъв е законът там. От дълго време политиката им е такава. По този начин са свалили смъртните случаи поради сърдечни проблеми в спорта от над три до под един процент“, заяви д-р Мъри пред "Daily Mail“.

По-рано лекарят на националния тим на Дания - Мортен Бьоесен също коментира инцидента. Той бе сред хората, които оказаха първа помощ на колабиралия Кристиан Ериксен по време на мача срещу Финландия на стадион "Паркен“ в Копенхаген.

"Аз самият не го видях как пада, но ни извикаха моментално. Когато отидох, вече беше в безсъзнание. Когато стигнах до него, той беше на една страна. Дишаше и усещах пулса му, но внезапно това се промени. Започнахме да му правим сърдечен  масаж, за да му окажем кардио-пулмонарна първа помощ", каза медикът.

"Но помощта дойде наистина много бързо от медицинския екип и останалата част от персонала, хората от линейката. И с тяхното сътрудничество направихме това, което трябваше да направим. Успяхме да върнем Кристиан. Той говори с мен, преди да бъде откаран в болницата за повече анализи. Аз лично бях малко по-спокоен, когато го качихме на носилката", сподели още д-р Бьоесен.


Още по темата: общо новини по темата: 23
09.07.2021 »
24.06.2021 »
19.06.2021 »
16.06.2021 »
15.06.2021 »
14.06.2021 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: