ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Христо Стоичков призова евродепутатите за премахване на ограниченията за български работници
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:41 / 22.09.2011Коментари (2)2261
© Plovdiv24.bg
На 21 септември 2011г. футболната легенда Христо Стоичков изпрати специално писмо до евродепутатите, в което се обяви за отпадането на ограниченията за български работници. То е част от дейността му в подкрепа на кампанията, инициирана от българския евродепутат от Групата на ГЕРБ/ЕНП Илиана Иванова. С писмото си г-н Стоичков цели да привлече вниманието на евродепутатите от страните, където все още има ограничения за български работници и да даде повече гласност на проблема.

"Отпадането на ограниченията за футболисти в ЕС през 1995 година безспорно допринесе много за развитието на европейския футбол. Убеден съм, че премахването на бариерите за български граждани, желаещи да работят в чужбина, със сигурност ще има същия положителен ефект за европейската икономика. Точно както във футбола, свободното движение на работна ръка ще допринесе за развитието на европейския пазар", коментира носителят на Златната топка.

От своя страна Илиана Иванова допълни: "Съществуващите ограничения са икономически нелогични и имат доказан отрицателен ефект върху икономическия растеж на ЕС. Смятам, че отпадането им ще бъде от ключово значение за подобряването на единния пазар. Благодаря на г-н Стоичков за подкрепата. Вярвам, че това писмо ще привлече вниманието на моите колеги от десетте страни с ограничения и все повече евродепутати ще подкрепят нашата кампания".
Българският евродепутат сподели, че вече е получила подкрепа от нейни колеги в ЕП и се надява тя да се увеличи след изпращането на писмото.

В момента 10 страни прилагат ограничения за български работници - Австрия, Белгия, Германия, Италия, Люксембург, Малта, Холандия, Франция, Великобритания и Ирландия. Ограниченията би трябвало да отпаднат на 31 декември 2011, но страните-членки имат право да удължат периода с още две години, ако представят убедителни доказателства за сериозни затруднения на трудовите си пазари.

От края на 2009 година по инициатива на Илиана Иванова бяха направени множество стъпки за предсрочно премахване на ограниченията. С подкрепата на световно известен спортист като Христо Стоичков, кампанията показва, че работниците от новите страни- членки могат да допринесат съществено за постигането на един истински, единен, европейски трудов пазар.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на nvasilev
премахни филтъра

0
 
 
Ми кво ни е позитивното, природата щото не зависи от нас, че и нея е скапваме. Сички сме много умни затва сме най-бедните в европа.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори 2024
Катастрофи в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: