ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
"Газпром": "Турски поток“ е съвременен, ефективен и сигурен газопровод
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:37 / 02.01.2021Коментари (4)6371
©
"Газпром" започна да доставя природен газ в Сърбия и Босна и Херцеговина през територията на България.

От "Газпром“ посочват, че синьото гориво постъпва от Русия в Турция по газопровода "Турски поток“ по дъното на Черно море, след това преминава през страната ни, достига западната ни съседка, където се разпределя за потребителите в Сърбия и Босна и Херцеговина.

Доставките по този маршрут станаха възможни благодарение на разширяването и въвеждането в експлоатация на новите газопреносни мощности на "Булгартрансгаз“ в България и на "Газтранс Нови сад“ в Сърбия.

"Турски поток“ е съвременен, ефективен и сигурен газопровод, който е необходим на европейските потребители, заяви председателят на съвета на директорите на "Газпром“ Алексей Милер.

По думите му благодарение на новото съоръжение природният газ достига до шест европейски държави. Освен в България, Гърция, Северна Македония и Румъния, доставките на руско синьо гориво са възможни вече и в Сърбия и Босна и Херцеговина, посочи Милер.

Годишният капацитет на "Турски поток“ е 31 милиарда и 500 милиона кубични метра газ. Половината от тях за предназначени са турския пазар, другата половина – за европейските потребители.


Още по темата: общо новини по темата: 157
15.03.2022 »
14.01.2021 »
01.01.2021 »
31.12.2020 »
29.12.2020 »
16.11.2020 »
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.01.2021 г.
0
 
 
Типичен гербо комунист русофил, това си е 90%руски газопровод.
Aнонимен
на 02.01.2021 г.
0
 
 
Къде е онзи Пинокио Хр.Иванов дето лъже,че нямало да тръгне газ. Санкциите на САЩ също не са валидни за нас. По една проста причина. Газпром не е собственик на тръбите в България и ако има други желаещи да транзитира през България,то 50% от капацитета на тръбата е достъпен за тях. Руснаците НЯМАТ думата. А по Южния паток имаха намерения да пробутат договор в който да притежават 50% от тръбата в България и никой друг да не може да транзитира. Това ,казаха от Брюксел ,че е недопустимо и нарушение и тариката Орешарски падна от власт. Путин се врътна и загърби проекта Южен Поток за сметка на Турски. Да ни накаже. Трябва обаче да благодарим на Гърция,че им отказа Турския поток да минава през тях. Те им казаха,че си имат свой проект и работят по него! И чичко Вова пак кацна на Борисов. Тоя път обаче тръбата си беше наш ангажимент,със свои средства/заеми и собственост на Булгартрансгаз.Преноса е съобразен със законодателството на ЕС. И руските мераци са задоволени и българските за таксите пренос.Само,че сегашното трасе е по дълго от това на Южен поток и съответно Газпром,собственика на газта ще плащат повече такси за преноса за България. На практика московските умници пак минават от тук,но си платиха повече за под Черно море и около 60км в Турция. Вярно,снабдяват директно Турция с газ,но това можеха да го правят и по Южен поток,като използват част от Трансбалканския ,който ги снабдяваше до миналата година през Украйна. Истината е,че Москва не желаеше Южен поток да отговаря на условията и законодателството на ЕС на която сме член. Чрез подлогите им тук - БСП/Орешарски се опитаха да пробутат проект,който обвързва България с руски проект,с руски строител и цена,която те ни кажат и да я изплащане с таксите пренос докато се изплати проекта. С руски банков заем,по техни условия и лихви ,но без да гарантират пълен капацитет на газопровода.Съответно и по малко такси ако е с намален обем газ. И на практика изплащането става по дълго във времето или трябва да си платим за да си го "откупим" ,за да получаваме транзитни такси реално. И не на последно място,50% от газопровода щеше да е собственост на Газпром и те ще определят дали друг да прекарва газ през него.Един вид пак монопол за транзит през наша територия. Е нямаше как да стане. Брюксел не пасе трева. И Орешарски падна и Путин се врътна щото не им мина номера. И сега след 7г.да ги питам,що ги ручаха жабетата ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: