Евродепутат: Европътят на Македония минава през София

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:26 / 14.10.2014
1166
"Ще бъда безкомпромисен към действието или бездействието на скопската власт, защото европътят на Македония минава през София", заяви евродепутатът Ангел Джамбазки, който бе избран за зам.-председател на делегацията на ЕС за Македония.

"Предстои ни много работа по проверка на критериите и тяхното изпълнение от страна на Македония за членство в Европейския съюз. Трябва да съблюдаваме за прилагането на конкретни мерки по отношение на фундаментални въпроси. За нас с приоритет са спазването на човешките права, в частност на различните общности в Македония, езикът на омразата срещу България в медиите да бъде премахнат, запазване на българското историческо наследство в Македония, обясни Ангел Джамбазки.

По думите му Македония трябва ясно да покаже желание за интеграция и зачитане на основните европейския принципи.

"На всички отговорни фактори в Скопие да е ясно - пътят на Македония минава през добри отношения със София", категоричен бе евродепутатът.

"Радвам се, че желанието ми да бъда част от делегацията бе уважено. Вярвам, че присъствието на последователен борец за правата на българите в Македония в тази група ще бъде от полза както за Европейския съюз, така и за държавата-кандидатка за членство", допълни Джамбазки.

Той получи правото да ръководи първото учредително заседание и начерта пред останалите членове на комисията програма, която да обхване в цялост изискванията, поставени пред Македония за членство в ЕС.

Източник: Нова тв


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Забраниха знамето на ЕС на "Евровизия 2024": ЕК иска обяснения за...
ЕК за РСМ: Споразуменията със София и Атина трябва да се спазват,...
Четиридневната работна седмица започва лека-полека да става реалн...
Гореща вълна от Африка връхлита Балканите: 39 градуса в Гърция!
Почина актьор от велик филм
Уникални кадри от природен феномен, наблюдаван и в България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).