ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Екзекутираха жената, извършила най-бруталнато убийство на бременна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:06 / 13.01.2021Коментари (0)4318
©
Лиса Монтгомъри и Боби Джо Стинет
За първи път от 67 години в САЩ бе екзекутирана жена. 52-годишната Лиса Монтгомъри бе умъртвена с инжекция в затвор в щата Индиана, след като отлагането на екзекуцията бе отменено от Върховния съд, съобщи Би Би Си. 

Монтгомъри трябваше да бъде екзекутирана на 8 декември в затвора в Тере Хаут, Индиана. По искане на адвокатите обаче, обосновано с COVID-19, съдия от окръжния съд отложи изпълнение на присъдата след 1 януари 2021 г., за да им се даде повече време да подготвят иск за помилване.

Законът обаче повелява затворниците със смъртни присъди да бъдат уведомявани за датата най-малко 20 дни преди екзекуцията.

Монтгомъри е призната за виновна за убийството на Боби Джо Стинет през декември 2004 г. Тогава историята на 23-годишната Боби Джо Стинет потресе цяла Америка. Заедно с мъжа си те очаквали бебе и се издържали от даването на териери под наем. Бъдещата майка събирала клиенти по мрежата и така попаднала на 36-годишната Монтгомъри, която освен това й се представила като бременна. Двете си чатили известно време, ходели заедно на кучешка изложба, а на 16 декември 2004 Боби я поканила да види нови малки кученца.

Дали убийцата е взела решение за престъплението още преди да пристъпи прага или нещо в поведението на Боби я е проковирало, така и не става ясно. Но доказателствата са ясни – Монтгомъри изтръгва кабела на домашния телефон, връзва с него устата на бъдещата майка, взима кухненски нож, разрязва корема, скъсва пъпната връв и изважда бебето, а после удушава майка му.

Зловещото убийство е разкрито първо от майката на жертвата. Няколко часа по-късно тя пристига в дома обезпокоена, че не може да се свърже с дъщеря си. Влизайки в къщата и виждайки мъртвата си дъщеря, обляна в кръв и изкормена, припада. По-късно се съвзема и вика полицията. 

В Мисури стотици доброволци се включват в издирването на бебето, проверяват сметищата, всички кофи за боклук, сиропиталищата. Докато ровят в компютъра на мъртвата, се натъкват на кореспонденцията с другата бременна жена, откриват адреса й, но никой не им отваря. Разбиват входната врата и остават шокирани от видяното: Лиза Монтгомъри седяла невъзмутимо на дивана, гледала новините за убийството и люлеела в ръцете си бебе. Обяснила на полицаите, че го е родила преди дни и го гледала сама, затова не можела да го остави, за да отвори вратата. Полицаите преровили всички болници, но така и не открили името нито на майката, нито на детето. Задържали я, направили и ДНК- тест на бебето. Както се очаквало, то не било нейно, а на убитата майка.

В рамките на шумния процес, станали ясни и зловещите причини, превърнали Монтгомъри в чудовище. Докато е била малка, баща й редовно я изнасилвал в продължение на години. Тормозът я превърнал в алкохоличка още на 14 години. Вместо да й помогне, майка й я заплашвала с пистолет всеки път когато пипнела бутилката. За да се махне от семейството си, Монтгомъри се омъжила, но попаднала отново на човек, който я пребива. Родила му две деца, но решила да избяга от побоите. Следва нов брак, пак с побои, с нови две деца и бягство.

Вкопчила се отново в алкохолизма. В една от пиянските си вечери, тя ударила лошо главата си. В хода на разследването медиците доказват, че това е моментът, в който тя е увредила тази част от мазъка си, който отговаря за агресията. Също така те установяват, че заради психическото й разстройство, тя е изпаднала в състояние, в което е уверена, че е бременна с всички външни признаци на това. Самата тя твърди, че престъплението е извършено от брат й, но после се оказва, че той има сигурно алиби.

Така, на 26 октомври 2007 съдия осъжда Монтгомъри на смърт. Въпреки това обаче на няколко път адвоката й иска облекчаване на присъдата заради биполярното й разстойство. Това обаче не се случва и в началото на декември зловещата убийца ще бъде умъртвена с инжекция в затвора в Тере Хоут в щата Индиана.

За щастие, бебето Виктория, което започна живота си толкова зловещо, вече се е превърнало в 16-годишна девойка, която с баща си отдавна се преместили в друг щат и се опитват да гонят от мислите си смъртоносната случка. Все още не е ясно и дали ще присъстват на екзекуцията.

Последното федерално екзекутиране на жена се случи през септември 1953 г., когато Бони Хийди беше убита в газова камера. Хеди е осъдена за отвличане и убийство на Боби Грийнлийз, 6-годишният син на милионер, дилър на автомобили, според ФБР.

Хейди убила момчето скоро след отвличането, но все пак получила 600 000 долара от родителите му, след като ги уверила, че е жив и ще бъде върнат в рамките на 24 часа.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1607) 16%
Спас Гърневски (1416) 14%
Д-р Иван Чомаков (967) 10%
Славчо Атанасов (2615) 26%
Иван Тотев (2573) 26%
Здравко Димитров (882) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: