ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Доц. д-р Ерсон Аксу: За пациентите си винаги съм на линия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:50 / 26.11.2019Коментари (0)3753
©
Редовните прегледи предпазват от рак, а ранната диагностика спасява живот. Болница "Чорлу Ватан“ е специализирана в лапароскопски и хистероскопски интервенции, проследяване на рискови бременности, безплодие и онкологична хирургия, казва докторът от частната болница в гр. Чорлу, Турция

Доц. д-р Ерсон Аксу е завършил медицина в Истанбулския университет. Специализирал е гинекология в Университета Намък Кемал, Текирдаг. Член на Турската асоциация на лекарите. Автор е на множество научни трудове. Владее английски и шведски. Специалист е в областта на гинекологичната, лапароскопската, роботизираната хирургия, извънматочната бременност, безплодието и т.н.

- Доц. Аксу, кои онкологични гинекологични заболявания зачестяват в последно време и кога медицината има възможност да помогне за спасяването на човешки живот?

- В последно време се наблюдава повишен ръст на случаите на рак на шийката на матката, рак на матката и на яйчниците. Медицината може да спасява човешки живот именно чрез гинекологични операции. В допълнение след оперативното лечение на пациентите се назначава лъчетерапия и химиотерапия в случаите, които изискват такива.

- Какво препоръчвате на пациентите си като превенция срещу раковите заболявания?

- За да се предотврати рак на шийката на матката дамите редовно трябва да си правят изследване чрез цитонамазка. За профилактика на рака на яйчниците и на матката препоръчвам редовно да се прави вагинален ултразвук. За превенция срещу рак на гърдата е задължително мамография и ултразвук да се прави поне веднъж годишно. Това са задължителни прегледи, които не бива да се пропускат.

- При какви случаи се препоръчва ендоскопска хирургия и кога тя е неприложима?

- Ендоскопската операция бива или лапароскопия или хистероскопия. Лапароскопската хирургия може да бъде използвана за всички органи в коремната област, например при кисти на яйчниците, миоми, премахване на матката (хистеректомия), рак на всички гинекологични органи, стерилизация, вътрешни операции, гинекологични операции по време на бременност, изпускане на урина и др.

Хистероскопия се прилага при полипи на матката, миоми, сраствания, септатна матка, операции при безплодие и операции при маточни аномалии. Този тип операции са предпочитани от пациентите, особено от онези, които имат съпътстващи заболявания като затлъстяване или диабет, например.

- Сигурно често Ви се слечва да спасявате човешки живот. Разкажете ни за интересни случаи.

- Всеки случай за нас е специален. Подхождаме към всеки пациент индивидуално, защото той има своя история и заболяването му е специфично. Винаги използваме професионализма си, за да помогнем максимално. Ако трябва да спомена конкретен случай, бих се спрял на ситуация на истмикоцервикална недостатъчност. Тогава чрез цервикален серклаж  спасихме живота на майката и на бебето.

В случаите на рак на шийката на матката или рак на яйчниците, пациентките, които дойдат навреме за консултация и бъдат рано диагностицирани, се оперират по затворен метод, който е значително по-щадящ за пациента.

- Може ли да се каже, че болница "Чорлу Ватан“ е специализирана в определен вид гинекологични операции?

- В болница "Чорлу Ватан“ разполагаме с достатъчно инфраструктура, оборудване и ноу-хау, за да бъдем предпочитани от пациентите що се отнася до лапароскопски и хистероскопски интервенции, до проследяване на рискови бременности, безплодие и онкологична хирургия.

- С каква апаратура разполага болница Чорлу Ватан, която подпомага вашите умения и проф
©
есионализъм?


- Нашата болница е една от водещите, що се отнася до оборудване с необходимата апаратура. Специално за лапароскопски и хистероскопски операции болница "Чорлу Ватан“ разполага с отличен екип от специалисти и с най-модерната апаратура. Целият персонал е обучен и квалифициран в това отношение. Такива операции се практикуват от години в нашата болница и имаме натрупан опит и експертиза.

- Интересувате ли се от пациентите си в следоперативния период?

- Аз задължително се грижа за пациентите в постоперативния период, посещавам ги в стаите им, интересувам се от състоянието им, взимам решения за допълнителни терапии, ако се налагат. Всяка операция се записва и аз информирам пациентите за всички манипулации, които са преживели, показвам им снимки и видеа от операцията. Всеки пациент получава запис на операцията на диск. Моите пациенти могат да се консултират с мен по всяко време по WhatsApp или по телефон.

- Защо пациенти от България предпочитат вас и болница "Чорлу Ватан“ в случай на онкологично заболяване?

- Ние обслужваме пациенти от 40 години, в някои случаи по няколко поколения от едно семейство ни се доверяват. Имаме опит, ноу-хау и достатъчно съвременна апаратура. Ние искаме да привлечем пациентите от България с успехите си в областта на хирургията, за която ви разказах. Нещо повече. Когато българските ни пациенти пристигат в нашата болница, те виждат персонал, който говори родния им език, посреща ги с грижа, гостоприемство и топлота, които ги карат да се чувстват у дома си.

Ако искате да направите консултация с доц. Ерсон Аксу, можете да се запишете ТУК.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (910) 16%
Спас Гърневски (815) 14%
Д-р Иван Чомаков (553) 10%
Славчо Атанасов (1501) 26%
Иван Тотев (1523) 26%
Здравко Димитров (508) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: