ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Четири възможни теории за произхода на коронавируса | ||||||
| ||||||
Руският вирусолог Владимир Дедков, който е част от екипа, обобщи пред newsmax възможните варианти за появата на инфекцията, която отне живота на над 2.7 милиона души в света. Теориите са, че коронавирусът е пренесен от прилеп чрез друго животно – посредник; директно от прилеп; чрез замърсени замразени хранителни продукти; чрез "изтичане“ от лабораторията на Института по вирусология в Ухан. Китайският ръководител на екипа на СЗО Лиан Уаниен подкрепя теорията за замразените продукти, докато американското правителство защитава тезата за лабораторията. Дедков обаче твърди, че и двете теории са по-малко вероятни източници на заразата. Хранителните продукти са били замърсени от вече заразени хора. Вероятността заразата да е тръгнала от лаборатория също се отрича от руския специалист, защото според него до този момент няма достатъчно факти, които да докажат със сигурност тази теория. На база на доклада, изработен от учените от СЗО, ще стане ясна връзката между отглеждането на диви животни и К-19 и как заразата се е пренесла от животните към хората. |
Още по темата: | общо новини по темата: 17024 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
23:10 / 26.04.2024
Лепят ни нов стикер на колата за ГТП, плащаме повече!
08:39 / 26.04.2024
Mокрите кърпички отиват в историята?
09:57 / 27.04.2024
Наш актьор е спечелил 3 млн. долара от появата си в холивудски продукции
08:26 / 26.04.2024
Христо Стоичков показа семейството и бременната си дъщеря
17:47 / 26.04.2024
Защо се стигна до бой за олио по магазините
09:09 / 27.04.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета