Жириновски: Българите да пълзят в краката на руснаците

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (20)
16:31 / 14.10.2014
2733
Българите да пълзят в краката на руснаците. Това поиска в телевизионно интервю руският политик Владимир Жириновски. Изцепката на ултранационалиста, който е популярен с крайните си изказвания, идва след интервю на президента Плевнелиев в германския вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг", в което той определи Руската федерация като "националистическа, агресивна държава при един президент, който разглежда Европа не като партньор, а като противник".

В интервю за телевизия "Россия 1", лидерът на Либерално-демократическата партия на Русия нарича Плевнелиев негодник и послушник на ЦРУ, който не познава историята на страната си. Словесната експлозия на Жириновски наподобява нещо като ехо от официализираната от руското външно министерство канонада срещу Плевнелев и служебния кабинет.

"Той въобще не познава историята. Президентът да беше отворил учебника по история на България. И какво? Руските войници, спасили България от турско господство, също ли са националисти? Паметникът на руския войник Альоша си стои под Плевен. Цяла България е благодарна на руснаците за това, че са я освободили. Стои и паметникът на Александър Втори-Освободител. Президентът трябва да бъде изгонен. Това не е президент на България. Това е обикновен агент на ЦРУ, който напада Русия-спасителката. Те трябва да ни се кланят в краката, а българите и в Първата световна война са били срещу нас, и във Втората, а сега са и в НАТО. И говори клевети. Той не споменава за руснаците, които лежат разстреляни в Донбас, нали? Кой ги уби? Значи украински националисти няма, а убитите руснаци са нищо. Това е негодник, а не президент на България!", гласи изказването на Жириновски.

Източник: btv


Виж коментарите (20)
Още новини от Любопитни новини:
Звезда е в социалните мрежи, но не с пластичните си интервенции, ...
Видео на танцуващо мече на пътя побърка интернет
Веществото от Хималаите, което удължава живота и подпомага здраве...
На 50 години Росица Пейчева стана майка за трети път
Дивна: Подкрепата идва от най-неочакваните места, от цялата вселе...
Този град е съвсем близо до България, а цените са: Обяд за двама ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).