ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Задава ли се забрана за брандиране на хазартните компании върху спортните екипи? Възможно ли е да се случи и в България?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:00 / 09.02.2021Коментари (0)3362
©
Преди години, можем да забележим, че някои болиди във Формула 1 носеха рекламните лога на компании на тютюневи изделия. Други се възползваха от логата на алкохолни изделия. Не трябва да се изненадваме от този факт, защото всяка една точка, към която ще гледат стотици хиляди, може да се смята за перфектна за брандиране. В последствие се наложиха някои рестрикции и автомобилният спорт промени до известна степен тази практика.

И до днес обаче можем да видим, че отборите намериха вратичка и все още някои основни спонсори са именно такива компании. Интересно предложение можем да забележим във Великобритания, където се предлага премахването на всички хазартни компании от екипите на отборите. Причината е, че според някои политици във Великобритания, именно логото на даден бранд се смята за основна причина за повишената активност на потребителите. Добре, но нека не забравяме, че редица отбори се спонсорират именно от тези оператори. Според направените изчисления, осем отбора взимат сумата от близо 110 милиона паунда на година.

Сред тях ще забележим тимове като Уестхам, Саутхамптън, Бънрли, Кристъл Палас и още много други. Редно е да отбележим, че на този етап това е само предложение, което тепърва трябва да се гласува, но можем да си представим сериозният удар и последствията, които ще дойдат след това. Означава ли, че нещо подобно може да се случи и в България? На този етап няма никакво разискване, а и не трябва да забравяме, че редица от лицензираните букмейкъри у нас, са и основни спонсори не само на футболни отбори, но и на редица спортни дисциплини.

Дори футболното първенство е брандирано с името на букмейкър, а тази спогодба носи сериозни приходи и подобряване на материалната база. Самите букмейкъри на този етап са инвестирали милиони в създаването на истински и впечатляващи платформи, като именно това не трябва да ни изненадва. Не трябва да забравяме, че когато даден оператор финансира спорта, той повишава качеството, а с това и своите коефициенти.

След като именно футболът и други дисциплини са в неговото полезрение, очаквано ще е необходима инвестиция, за да може предложенията да бъдат не само успешни, но и още по-качествени. Ако разгледаме предложенията в този линк за бет365 от нострабет ще видим, че родното първенство се радва на особено внимание, а това не е възможно без спонсорство. Футболът в България прави сериозни стъпки, за да се превърне в конкурентен на европейския, а това не става без помощ.

Не трябва да забравяме, че макар и мнозина да гледат основното първенство, Б и В група се поддържат изцяло от спонсорство, рядко подписват договори за реклама, а закупуването на билет изобщо не може да помогне за приходите им. Разбира се, подобна тенденция може да изненада мнозина в бъдеще, но след като виждаме резултат и качеството на игра се повишава, оставаме скептични към възможността да се въведат подобни мерки.

Освен това не трябва да забравяме, че по-сериозно внимание беше направено към рекламните кампании в ефир, които в последствие претърпяха доста промени и започнаха да бъдат доста по-качествени и умерени в привличането на нови клиенти. Двете страни винаги са вървели ръка за ръка и евентуалното разваляне на партньорството не е разглеждана тема на територията на страната.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба от автомобил край Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: