ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Ъглови легла: практично решение за оптимизиране на пространството
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:34 / 05.08.2022Коментари (0)8536
©
Предстои ви обзавеждане на детска стая или малка спалня и търсите възможно най-доброто решение за оптимизиране на пространството?

Нуждаете се от стилна, модерна, но и практична и функционална мебел, която да е удобна за спане, но да не заема толкова много място като традиционната спалня.

Предлагаме ви да обмислите покупката на ъглови легла.

Предимствата на ъгловите легла, от които можете да се възползвате

Оползотворяват оптимално пространството

За разлика от традиционните легла, които са доста обемни и заемат голяма част от помещението, ъгловите се поставят по протежение на стените и на практика не заемат допълнително пространство.

Осигуряват много място за съхранение

Почти всички модели, които се предлагат на пазара разполагат с допълнително място съхранение, което е изключително удобно, особено ако нямате място за поставяне на голям гардероб в стаята или имате нужда от място, на което да съхранявате дрехи, които в момента не използвате.

Предлагат се в разнообразие от дизайнерски конфигурации

В търговската мрежа се предлагат както класически, традиционни легла с ракла,  модели с ракла и повдигащ механизъм, легла с чекмеджета, така и луксозни тапицирани модели и легла без странични табли, които могат лесно да се събират и да се превръщат в стандартна спалня и много други.

Как да изберете ъглови легла за детска стая или малка спалня?

Изберете правилния размер

Изборът на всяка една мебел за дома (включително и ъглови легла) започва с измерване на пространството за определяне на подходящия размер.

В този ред на мисли, най-важното, с което трябва да започнете е да влезете в помещението, в което искате да поставите леглата, да прецените къде точно искате да ги позиционирате и да измерите пространството, с което разполагате.

Така ще сте спокойни, че когато отидете в магазина няма да се поддадете на импулса си да закупите легла, които макар и много стилни и красиви не пасват на свободното пространство, с което разполагате у дома.

Спрете се на конфигурация

Обмислете внимателно от какви функционалности имате нужда. Казано иначе, помислете дали искате леглата да имат дълбока и удобна ракла за съхранение на спално бельо, или се нуждаете от кревати, които освен с ракла, разполагат и с допълнителни чекмеджета, в които можете да събирате още повече багаж.

Ако търсите нашият съвет, то ние ви препоръчваме да се спрете на ъглови легла с ракла и с повдигащ механизъм, тъй като този вид събират изключително много дрехи и вещи и са много практични за малки помещения, в които мебелите трябва да са сведени до минимум.

Легла с матраци или без матраци

В зависимост от модела, ъгловите легла могат да бъдат както с включени в цената матраци, така и да се предлагат без матраци. И двата варианта имат както своите плюсове, така и някой минуси.

Например, ако се спрете на легла в комплект с матраци ще си спестите пари и време, но пък матраците, с които ще закупите креватите ще са еднолицеви, което невинаги е най-добрият избор.

Ако пък решите да закупите ъглови легла без матраци, тогава можете сами да избирате на какъв вид матраци ще ви е най-удобно да спите (което в плюс), но ще трябва да заплатите малко повече, тъй като освен матраците трябва да закупите и подматрачни рамки (което може да бъде в минус).

Изберете дизайн

На пазара както вече споменахме се предлагат ъглови легла в изключително широка гама от стилове, размери и цветове, от които да избирате.

Все пак е добре, преди да се спрете на легла, които са ви  впечатлили силно като дизайн в магазина да си помислите дали наистина  стилът им ще се съчетава с останалата част от обзавеждането, което вече сте подбрали.

Внимавайте за качеството на изработката

Преди покупката се уверете, че материалите, които са вложени в изработката на леглата са здрави и дълготрайни, проверете сглобките на и ако сте спрели на модел с матраци легнете върху тях, за да сте сигурни, че са удобни и подходящи за вашия тип тяло и поза на спане.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1549) 16%
Спас Гърневски (1349) 14%
Д-р Иван Чомаков (919) 10%
Славчо Атанасов (2491) 26%
Иван Тотев (2465) 26%
Здравко Димитров (838) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: