Стотици продукти от говеждо месо изтеглени от магазините заради опасения, че са заразени с опасна бактерия

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
13:41 / 02.05.2024
7754
Множество продукти от говеждо месо са били изтеглени от търговските вериги в САЩ заради опасения, че са били заразени с ешерихия коли. Новината бе съобщена от Американската агенция по хранителна безопасност, цитирана от Newsweek. 

Шест вида продукти от говеждо месо, произведени от веригата Cargill Meat Solutions of Pennsylvania, са били изтеглени от хранителните вериги в страната, след като "определен продукт" е бил използван в производството смляната кайма. Общото количество на местото, за което се твърди, че е било заразено, е близо 7 тона. 

След проверка на Newsweek се оказва, че "заразеното" месо е били доставено в търговската верига на Walmart във всички магазини в САЩ. Те са със сериен номер EST. 86P. Производителят призовава всички домакинства да проверят местото в своя хладилник и предупреждават, че ако открият, че са си закупили такъв продукт, да не го консумират. 

Бактерията ешерихия коли може да бъде смъртоносна. Тя може да причини дехидратация, диария и стомашни проблеми. Симптомите могат да се появяват от три до четири дни след заразяване, а повечето хора се възстановяват до седмица.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
За нея арменските й корени са и гордост, и товар, каза защо вече ...
Пиенето на много вода може да ви докара сериозни проблеми
Дебора: Откакто си свалих екстеншъните, се чувствам просто страхо...
Виктория Капитонова разкри, че е във връзка от цели 7 години
Драма в семейството на Майли Сайръс
Психиатри наблюдават Светлана Гущерова и Кирил Терзиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).