ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Стефан Вълдобрев претърпял тежка катастрофа, заради която е бил обездвижен дълго време
Автор: Георги Кирилов 12:48 / 21.07.2021Коментари (2)6916
© БГНЕС
Стефан Вълдобрев, който е на турне с "Обичайните заподозрени" и представят новия албум "Жълт код", е женен за ученическата си любов Яна, която е юрист. Двамата се срещат в Езиковата гимназия в Стара Загора и играят заедно в театралната трупа, от която се познават и с журналиста Венелин Петков, с когото и днес са близки приятели.

Стефан и Яна сключват брак през 1996г., а две години по-късно се ражда дъщеря им Мария. 1998 г. е преломна в живота им. Случва им се най-голямото щастие, ставайки родители, а през лятото трябва да преминат през сериозно изпитание. Стефан Вълдобрев претърпява тежка катастрофа, след която е обездвижен за дълго време. Певецът-композитор преодолява този период и се завръща към работата си променен.

"Направи ме по-смирен, дори суеверен. По-вглъбен и по-временен. Тогава дойде този момент, в който започнах да си казвам, че трябва да се правят само важните неща, само смислените, само тези, които ти носят радост", казвал е Стефан Вълдобрев. Той прекарва месец в болницата в Бургас, а после и месец в Медицинска академия в София.

Певецът-композитор, който е и режисьор, рядко говори за този труден период. Изтъквал е, че е преминал през доста премеждия, но те съвпаднали и с най-голямата радост – раждането на дъщеря му Мария. Тъкмо тогава Стефан Вълдобрев жъне и невероятни музикални успехи. Албумът му "Към" се превръща в безпрецедентен хит, оглавявайки всички национални чартове. В него са песните "Рай", "Едно", "Към", "Да" и "Вълк" и буквално звучат отвсякъде, както "По-полека" от лятото на 2016 г. "Тези две неща някак си взаимно се смесиха и ти дава сила някак си да преминеш нататък", казвал е талантливият артист за премеждията и радостите.

Преломен момент Стефан Вълдобрев има и в професионален план, когато известно време е на щат в театъра, но работата не му носи удовлетворение. Тогава участвал и в пиеси, които не били по вкуса му. В един момент взел решение да сложи край това и заминал за Прага, където в периода 2006-2007 г. специализира кино-режисура в Чешката филмова академия ФАМУ. Може би е имало и други вътрешни натрупвания, за да се реши на такава промяна, но отиването на работа, без да изпитва удоволствие и радост, била много важна причина. А за него това е изключително важно. Да бъде професионалист, че актьорът трябва да играе всеки път като за първи път, защото публиката е друга, тези уроци той помни от учителите си в НАТФИЗ Тодор Колев, който му е и кум, и проф. Крикор Азарян. "Бъдете като деца, учудвайте се", казвали учителите.

Вероятно на тази отдаденост и искрено удовлетворение от работата си във всяка сфера, в която твори, Стефан Вълдобрев дължи забележителните си успехи. Той е актьор, композитор, музикант, певец, филмов режисьор. Винаги е учудвал с разнородната си дейност, креативност и професионализъм. И няма как да е иначе, имайки предвид, че е попивал отношението към работата и ценни уроци от Тодор Колев и проф. Крикор Азарян. Много от качествата си Стефан Вълдобрев взел от родителите си. За него казват, че честността и искреността му личат явно. И още стремежът към това да си достоен и да си свършиш добре работата си.

Стефан Вълдобрев измерва успеха с това, когато види, че хората пеят песните му. Звучи като клише, но е вярно, подчертавал е музикантът, който на 20 май празнува 51-вия си рожден ден. Иначе успехът е относително нещо. През годините толкова много негови песни са ставали хитове, толкова много негови роли са се харесвали, наградите му също трябва да се отбележат. И все пак хората да пеят песните му е най-важното мерило за него за успеха. А той има щастието да е от музикантите, пред чийто очи се сменят поколения публика, и пак да пеят песните му, дори по-ранните му хитове помнят, като емблематичната песен "Обичам те, мила".

"Той е от типа лидери, които само с присъствието си и с позитивното си излъчване успяват да убедят хората да се чувстват добре. Не просто да правят нещо, а да се чувстват добре, правейки нещо. Можеш да говориш с него на много теми", казвал е Венелин Петков за Стефан Вълдобрев и е допълвал, че неговата искреност се усеща. Журналистът, който дълго време бе сред най-известните лица на Би Ти Ви, познава началото на любовта на Стефан и съпругата му Яна. "Едновременно много сходни като черти от характера в някакво отношение и страшно различни", казвал е той. Допълвали се взаимно, пише още "Уикенд".


Още по темата: общо новини по темата: 3169
15.05.2023 »
17.05.2022 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/529 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: