ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Стани домашен майстор - защо не?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:03 / 14.09.2021Коментари (0)1958
©
Добрият майстор е с перфектно подготвен инвентар, който да бъде на разположение по всяко време. При възникнали ситуации, в които се налага подмяна, смяна или поправка в къщата, правилният набор от инструменти е много важен.

Списъка от необходими инструменти включва най-основно клещи, отвертки, ролетка, фенер, дрелка и винтоверт. Когато обаче става дума за рязане, най-верният помощник на домашния майстор си остава прободният трион или познат още като зеге.

Неговата употреба е особено полезна, при наличие на дворно пространство, което се нуждае от постоянно поддържане. Освен това, практичността на инструмента позволява работа при любителски занимания.

За какво служи прободният трион / зеге?

В ежедневието на домашния майстор се налага рязането на най-различни материали, като точно в това се изразява и задачата на зегето. Най-често употребата на зегето в домашни условия се свежда до монтиране на различни подови настилки, обработване на первази и каси на врати, монтиране или смяна на дървени плоскости.

Още по-използваем бива електрическият прободен трион, при наличието на собствена работилница. Мястото позволява обработката на най-различни по големина и дебелина детайли.

По отношение на неговата универсална работа, можете да режете следните материали:

- Мека и твърда дървесина

- Гипсокартон

- Фазери

- Различни видове панели

- Пластмаса

- Метал

- Алуминий

- Керамика

- ПВЦ

- Други материали

При всеки материал има особености, с които майсторът е редно да се съобрази, като скорост и начин на обработване. Освен това, според обхвата на дейността на зегето е добре да се съобрази неговият капацитет на работа.

Това е важен момент, тъй като мощността на някои модели не позволява рязането на по-твърди или специфични за обработка материали.

Особено широко приложение намират в дърводелството, където при обработката на изделията се търсят качествени и удобни инструменти. Поради този факт, от най-голямо значение е прецизността и качеството на работа на прободния трион.

Как да изберем подходящ прободен трион /зеге ?

Изборът на правилен електрически прободен трион се свежда главно до извършваната дейност. С други думи, на пазара се предлагат различни модели зеге, спрямо търсените резултати. При извършване на строително-ремонтните дейности, се налага избор на зеге от висок клас и с по-висока мощност.

Като инвестирането в по-сериозен и надежден уред е обвързано и с повече средства.  От друга страна обаче, вложените ресурси дават отражение в дългосрочен план. Закупувайки професионален прободен трион, си гарантирате повече функционалност, качество на работа, дълъг експлоатационен срок и допълнителни функции.

Прободните триони, които разполагат с по-голяма мощност, се отличават и с по-висока производителност, което е водещ фактор в производствения процес. При професионална дейност се търси и по-сериозна дълбочина на рязане. Тъй като обработваните материали и детайли са с различна дебелина, като в повечето случаи са по-широки.

При продължителна употреба на прободния трион е добре да се избере модел, който е с ергономичен дизайн. При тези модели, работата се извършва леко и с удобство.

Повечето модели зегета, предназначени за професионални начинания, се отличават с допълнителни екстри. В пазарската мрежа можете да срещнете такива, които имат LED лампа, която да осветява мястото за рязане.

По-дългите захранващи кабели са друго допълнително удобство, което позволява свободна работа, особено в по-просторни работилници.

При избор на зеге, който ще бъде ползван за извършване на хоби или битови дейности, се взимат под внимание няколко критерия. Моделите пригодени за домашна употреба се отличават с това, че са по-леки и компактни, както за работа, така и за съхранението им.

При непрофесионалните модели, липсва голяма мощност, с оглед на това, че процесът на работа не е непрекъснат и не се налага сериозно натоварване. От друга страна, това ги прави по-икономичен вариант.

По отношение на цената, прободните триони предназначени за лични цели, са сравнително по-достъпни. Освен това, на пазара вече се предлагат най-различни модели, което предполага и по-богат избор.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1660) 16%
Спас Гърневски (1455) 14%
Д-р Иван Чомаков (994) 10%
Славчо Атанасов (2691) 26%
Иван Тотев (2653) 26%
Здравко Димитров (903) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: