ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Шопската салата била вредна за здравето
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:38 / 05.05.2021Коментари (5)5687
©
Дори едно малко дете знае, че яденето на осолена риба и млечни продукти може да доведе до храносмилателни проблеми. Но има огромен брой други опасни комбинации, които могат не просто да ви накарат да се почувствате зле, но дори и да ви отровят. И ако се приемат често, могат да ви разболеят пагубно.

Ето една селекция, изброени от Zdrave.to, на 7 комбинации от продукти, които определено не трябва да приемате заедно:

Сандвич и кафе

Когато нямаме време да приготвяме пълната си закуска сутрин, предпочитаме бързо да си направим сандвичи и да ги изядем заедно с кафе. Това е обилна опция за закуска, но не е много полезна. Например, поради хляба в сандвича, хранителните вещества от сиренето не се абсорбират. Ако ядете сандвичи с наденица и пиете мигновено кафе, то след известно време можете да почувствате дискомфорт в стомаха. Ето защо, да ги комбинираме, не си заслужава.

Ако харесвате сандвичи, тогава е по-добре да ги ядете със зелен или билков чай.

Домати и краставици

Това е много популярна комбинация, особено през лятото. Всеки от нас обича да се поглези със салата от пресни домати и краставици, подправени с майонеза или слънчогледово олио. Но последните изследвания на учените са доказали, че е невъзможно да ги съчетаем. Витамините, които се съдържат в тях, просто няма да бъдат погълнати от тялото. Освен това, тази комбинация може да повлияе неблагоприятно на здравето. Заедно те увеличават образуването на соли в организма, което оказва неблагоприятно въздействие върху бъбреците. Също така, доматите и краставиците могат да доведат до повишено образуване на газове. Затова трябва да ги ядете само отделно.

Картофи и месо

Картофи като гарнитура на месо - това е много вкусно, но твърде тежко за тялото ни като комбинация. Ще отнеме много време на стомаха да преработи такава храна. Факт е, че картофите съдържат много нишесте, което се смила с помощта на алкални ензими. И за месото са необходими те. Следователно, след като ги използвате заедно, може да почувствате болка и подуване на корема. Също така, киселини. Най-добре е да ядете месо с аспержи, броколи, зелен фасул или тиквички.

Макаронени изделия и мляно месо

Подобни проблеми могат да възникнат, ако ядете тестени изделия с мляно месо. Продуктите от брашно съдържат и много нишесте, затова ще бъде трудно да ги смиламе с месо в стомаха. Поради това е по-добре да ядете тестени изделия като отделно ястие.

Бира и ядки

Крекери или ядки - това е любимото мезе за бира. Но те съдържат много сол, така че сами по себе си са вредни за здравето, тъй като увеличават жаждата и водят до дехидратация. Ето защо е по-добре да не ги комбинирате с бирата.

Мляко и ананас

Заквасените плодове помагат за забавяне на храносмилането, особено сутрин. Освен това ананасите съдържат ензима бромелаин, който в комбинация с млякото може да доведе до интоксикация на тялото. Ето защо вместо това е по-добре да добавите сушени кайсии или сливи към киселото мляко или зърнени храни.

Мляко и банан

Тази комбинация е особено популярна сред любителите на здравословния начин на живот. Бананите са не само вкусни, но и много подхранващи плодове, особено в комбинация с мляко. Но някои специалисти по хранене вярват, че те трябва да се консумират отделно един от друг. Бананите помагат за забавяне на храносмилането. Млякото също се абсорбира по-бързо, ако го пиете отделно.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Варава
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: