
ЗАРЕЖДАНЕ...
С храната може да преборим пролетната умора | ||||||
| ||||||
“Храня се с изцяло с растения, но който желае, може да си добави месо към моите рецепти", поясни нутриционистът. Месото е добре да бъде готвено бавно, на ниска температура, посъветва тя. Плодовата й закуска включва зеленолистни растения. “Първо консумирам пресен фреш от лимон, джинджифил и селъри, след което след известно време пия плодово смути от ягоди, лапад и левурда, ядки и семена", даде рецепта д-р Яна Данаилова. “Обядът ми е плътна салата с авокадо, кълнове от елда, нахут, леща с ферментирали ядки от кашу и кейл, както и микрорастения", поясни още нутриционистът. “За следобедна закуска пия фреш от зеленчук - морков, цвекло, лимон, селъри, набавям си протеини. За вечеря днес ще сготвя просо - българската суперхрана, със зеленчуци и кашу. Кашуто добавям в края на ястието за минимална термична обработка. Малката ми дъщеря Ани го нарича “бобчета" и много обича това ястие", каза още д-р Яна Данаилова. Тя е майка на три деца. |
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив? | ||
Да (12460) | 55% | ![]() |
Не (7703) | 34% | ![]() |
Не мога да преценя (2300) | 10% | ![]() |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg