ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Рокаджиите от Б.Т.Р. започват европейското си турне навръх 3-ти март
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:01 / 02.03.2023Коментари (3)1040
© Facebook
През октомври музикантите от БТР ще отпразнуват 30-ата годишнина на групата с мащабен концерт в София. За тези три десетилетия те ни подариха  13 албума, десетки хитове и стотици концерти. В настоящ състав Атанас Пенев – вокали, Славчо Николов – китари и вокали, Иван Калфов – бас китара и вокали и Илиян Диков – барабани, Б.Т.Р. се утвърди като една от най-значимите рок групи на България и спечели уважението на колегите и любовта на верните почитатели, които продължават да се увеличават.

Към емоционалните си срещи с публиката момчетата от Б.Т.Р. ще добавят и концертите от предстоящото европейско турне, което започва на националния ни празник 3 март от Виена. Следват Берлин (4.03), Хамбург (5.03), Кьолн (8.03), Щутгарт (10.03), Франкфурт (11.03) и Мюнхен (12.03).

В интервю за Радио България музикантите посочиха, че вече мислят и за разширяване на териториалния обхват на турнето към Франция, Белгия, Нидерландия, Швейцария, Испания.

На концертите групата ще изпълни обичаните и популярни песни от 30 - годишната си история, които с всеки нов албум стават повече. Зрителите за първи път ще чуят на живо и песните от последния им албум "Пъзел", издаден на 13 октомври 2021 г. Турнетата на БТР зад граница преминават при огромен интереси с вълнуващи срещи с почитателите след концертите.

"След концерт обикновено първият въпрос е: "Кога ще дойдете пак?", което е чисто емоционално повлияно може би от самия концерт" – разказва барабанистът Илиян Диков. - "Другото нещо, което ни казват българите в чужбина е: "лятото се прибирам в България, къде мога да ви видя там?" - Това са първите коментари, и след това започват вече по-задълбочени разговори“.

"Помните ли през 96-та година, когато свирихте на морето, и ние тогава се запознахме? Веднага след това заминахме, да речем, за Берлин…" – цитира думи на почитатели вокалистът на групата Атанас Пенев, и добавя: – Много е мило, когато виждаш тези хора и отношението, което те имат. И как този концерт, който ние сме изнесли, ги е върнал години назад и на тях им е станало приятно."

Последното eвропейско турне на групата беше през 2019 г., като същата година реализираха и серия концерти в САЩ и Канада. Освен в цяла Европа и зад Океана, българските рок музиканти са концертирали в Китай и Виетнам.

"Българите /зад граница-бел.ред./ ни приемат като "наш’ те момчета", винаги има доза носталгия – продължава Наско. – Тя не е толкова силно изразена в европейското ни турне, като това, което предстои, но когато пресечеш Океана нещата стават много по-сантиментални, което е нормално. За нас е много мило, защото това турне, което ще започнем от Виена, а след това в Германия трябваше да реализираме още преди Covid-а, но за наше съжаление всичко пропадна.

Концертите на Б.Т.Р. и в България, и по света, са добре известни с високото си ниво. Родните рок звезди са свирили на една сцена с легендарни музиканти и групи, като Deep Purple, Whitesnake, Scorpions, Ronnie James Dio – Heaven and Hell, Nazareth, Motorhead, Europe, Accept, Gamma Ray, Michael Schenker Group, Iron Maiden и пр.

"Може би всичко, за което сме си мечтали като млади се изпълни, да бъдем с огромни звезди на една сцена - и с Глен Хюс, и с Джон Лоутън, с когото наистина бяхме много близки, а с Джони Джоели (Johnny Gioeli) тази година отново ще бъдем заедно, този път на July morning и ще посрещнем слънцето – казва Наско.– Не зная доколко е голяма или достатъчно реалистична тази мечта, но дано да продължим в този дух и да се опитваме да правим нови албуми, нова музика, които да са достатъчно добри за марката БТР."

На концертите групата ще изпълни обичаните и популярни песни от 30 - годишната си история, които с всеки нов албум стават повече. Освен със световните имена в рока, групата работи и с големите имена от българската сцена. БТР включиха в албума "Пъзел" песните "Не за мен" с Карил Маричков и Валди Тотев, както и "Вяра" с Ахат – най-новата им песен, която на годишните награди на класацията БНР ТОП 20 взе награда в категорията "Най-добър дует или колаборация".

Казано накратко, Б.Т.Р. изпрати много успешна 2022 г., наситена с множество концерти в България, Кипър и Лондон, национално турне "Мюзикъл и Рок" и стартира ударно 2023 г. с концерт в София на 3.02. с предварително продадена зала и европейско турне. Гледат напред и към големия концерт в Зала 1 на НДК на 13.10.2023, с който ще отпразнуват 30-ата годишнина на групата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 02.03.2023 г.
-1
 
 
Как така на концерт във Виена и няколко в Германия, му викат европейско турне?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: