ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Роденият в Сърница Реджеп Бадев спечели 100 000 лева и титлата в "Hell's Kitchen"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 23:03 / 21.05.2020Коментари (0)22740
©
Израсналият в Италия, но роден в град Сърница Реджеп Бадев спечели 100 000 лева и титлата "най-добър професионален готвач" в България. 30-годишният шеф, който работи в голям комплекс в Германия, е големият победител в третия сезон на световно известното кулинарно състезание Hell's Kitchen.

Освен парите, Реджеп получава и договор за работа в заведение на шеф Виктор Ангелов.

Негов опонент за голямата награда бе пловдивчанинът Атанас Балкански.

Вярвайте в себе си и в мечтите си, винаги може да ги постигнете, каза развълнуваният Реджеп, секунди след като шеф Ангелов изкрещя неговото име.

Битката за победа беше "кървава", но равностойна. Така наречените "ходеща енциклопедия" и "италианчето" премериха сили с кулинарни шедьоври и безупречни умения в кухнята. Те сътвориха първите си авторски менюта като шеф готвачи на отбори, които сами си избраха сред бившите участници в третия сезон на шоуто и ръководиха с желязна дисциплина по време на финалната вечерна резервация.

Първата задача бе оригинално многокомпонентно ястие, като двамата кандидати за наградата можеха сами да избират продуктите, с които да готвят, но шеф Ангелов ги задължи да използват пет техники за приготвяне на храната - тиган, грил, сувит, еспума и дехидратиране. Времето за готвене бе 60 минути.

С помощта на миналогодишния победител в Hell"s Kitchen България - Веселина Чилева и сребърния финалист Никола Симеонов, Реджеп и Атанас сътвориха ястия от висока класа. Освен изключителни техники и отношение към приготвянето на храната, двамата демострираха и завидни стратегически умения.

26-годишният Атанас заложи на сьомга, приготвена на сувит с грилована тиквичка, хрупкаво гнездо от картофи с дехидратирани маслини, майонеза от левурда и див чесън, чушка на грил в основата и еспума.

Конкурентът му пък представи френско петле на сувит, гъши дроб, чипс от патат и крекери от картофи, както и риба на тиган и дехидратирани домати.

Първоначално шеф Ангелов заяви, че еспумата на "италианчето" е твърде сладка, но след като я опита в комбинация с останалата част от ястието, отсече, че балансът на вкусове е съвършен.

Така Реджеп получи правото да избира своя отбор първи. Отборите бяха съставени от отпадналите участници във формата.

За първи път техни авторски менюта се сервираха в ресторанта на Hell"s Kitchen, който отвори врати за своята финална резервация със специални гости - екипът на предаването. Наско обаче заложи на сигурното, а Реджеп реши да импровизира. За последен път в третия сезон на шоуто двете кухни отново заработиха, но този път с нови диригенти - Реджи в синята, а Наско в червената кухня.

На финала Реджеп успя да отново да победи Атанас, като приключи издаването на десертите с по-добро темпо от него.

"Когото и да избера. няма да сгреша. И двамата сте виртуозни готвачи, но от победителя очаквам много повече. Той трябва да е крайно взискателен към себе си и околните, да е непреклонен пред трудностите, да е лишен от комплекси и задръжки в кухнята, да е достатъчно разкрепостен, за да разкрива нови хоризонти. Такъв човек е Реджеп". С тези думи шеф Ангелов безапелационно избра шампиона в тазгодишното шоу, пише дир.бг.

Реджеп Бадев е на 30 години от Сърница, но от 5-годишен живее в Италия, а зад гърба си има италианската кулинарна академия Грималди. Той влезе в Hell’s Kitchen България със стил и самочувствие. От самия старт на риалитито се обяви за най-добрия готвач в "Кухнята на Ада" и още от началото на сезона даде заявка да стигне до финала. Той успя да защити това твърдение и с реализираните си близо 20 индивидуални и отборни победи в състезанието. Реджи демонстрира невероятен хъс за победа, трудно преживяваше провалите, но показа, че високото му самочувствие не е без покритие, сътворявайки истински кулинарни шедьоври.

Атанас Балкански е на 26 години от Пловдив. Потомствен кулинар, той влезе в шоуто като резерва, но бързо завоюва мястото си на майстор-готвач, който не бива да се подценява. Именно "доброто момче“ първо спечели своята черна куртка, демонстрира енциклопедични кулинарни знания, прецизност и завидни умения в кухнята. Не една негова чиния впечатли шеф Виктор Ангелов. Но това, което дълго време не успя да покаже са така важните лидерски качества. В края на състезанието Атанас демонстрира, че е успял да надскочи себе си и се наложи като авторитет сред останалите.

 

 



Още по темата: общо новини по темата: 1614
18.06.2021 »
21.05.2021 »
19.03.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
17.09.2020 »
предишна страница [ 1/269 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (883) 16%
Спас Гърневски (790) 14%
Д-р Иван Чомаков (538) 10%
Славчо Атанасов (1443) 26%
Иван Тотев (1477) 26%
Здравко Димитров (485) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: