ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Отслабване без диета - как да го направя
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:14 / 20.09.2021Коментари (0)15523
©
Корекцията на телесното тегло без диета е мисия възможна. Необходимо е само малко повече упоритост и постоянство. Няма невъзможни предизвикателства, важна е преди всичко мотивацията на човек.

Не винаги отслабването трябва да се постига с подлагане на глад или диета. В зависимост от ефекта, който се цели и определеното количество телесна маса, с която искаме да се разделим, се определя и подхода. Понякога една корекция на определени вредни навици в храненето, е достатъчна за задвижване на метаболизма и правилното изгаряне на ненужните калории.

Ако водещ при слабеенето няма да е хранителният режим, то добрите резултати ще дойдат с промяна на физическата активност. Малко или повече движение, гимнастика или спорт са задължителни по пътя към отслабването без диета .

Вкъщи е напълно възможно да приложим нов двигателен режим и така да го съобразим със свободното си време и деловите задачи. Запазването или намаляването на телесното тегло се повлиява положително от системното изпълнение на упражнения. Това може да е серия от предпочитана гимнастика, йога или пилатес. Основната цел е да се ускори процесът за изгаряне на повече калории, а и това ще помогне за красиво оформените мускулни групи.

Какво д
©
а спортуваме у дома зависи от пространството, с което разполагаме и с наличните фитнес уреди. 
Понякога една топка за пилатес, гирички или ластик са предостатъчни, за да се изпълнят правилно група от упражнения и те да имат необходимото въздействие върху организма.

Важното е да се изгорят максимално много калории и да са съобразени активностите със здравословното ни състояние и физическите ни възможности. Разлика има във вида на упражненията, дали те са силови и кардио. Изгарят се различен брои калории и се натоварват по различен начин мускулите.

Фитнес инструкторите твърдят, че добрите резултати изискват разнообразни по интензитет движения. Каквото и да се избере обаче по-важно е да се изпълнява по правилен начин. Ако няма възможност за индивидуален треньор, достатъчно е да се потърсит в интернет уроци по фитнес или друга гимнастика, откъдето да почерпите опит и идеи.

Много предпочитани са аеробиката и йогата за поддържане на добра форма. От друга страна са полезни с това, че помагат за правилното дишане, а и това е един от необходимите елементи за ускоряване на метаболизма и изхвърляне на токсините от тяло
©
то. Така се освобождаваме от стреса, а с него и с желанието да приемаме ненужни количества храна.

Аеробиката има огромен ефект при оформяне на стегнато тяло. А и са достатъчни по 30 минути на ден, за се стегнат мускулите, за да са хармонични пропорциите. Гимнастиката не изисква никакви по-специални умения или сложни позиции на тялото.

Тренирането вкъщи е гарантиран начин за поддържане на отлична форма. Единственото условие е, човек да има воля и упоритост. Но освен у дома, може да се кара колело навън или да се плува редовно. Помага и ходенето пеша, изкачването и слизането по стълби.

Не бива да се забравя и за добрата хидратация на тялото. Това означава достатъчното количество вода, която се приема дневно. Без живителната течност няма как да функционира добре обмяната на веществата, да е ускорен метаболизмът и тялото да успее да изхвърли вредните вещества, които се трупат ежедневно.  Възрастен човек трябва да пие поне осем водни чаши в денонощието. Освен това е огромна грешка да се счита, че сокове, фрешове и други напитки са заместител на водата.   

Установено е също, че липсата на почивка води до пълнеене. Липсата на сън, преумората, стресът наистина са сред причините за трупане на килограми. Под напрежение тялото се нуждае от повече калории и тогава идват пристъпите на глад. При невъзможност да получи необходимата енергия, организмът трупа повече мастни депа, а храната се оказва заместител на нужната почивка. Затова минимум 8 часа сън, както и редуването на работа и почивка са ключ към здраве и добра форма.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1469) 16%
Спас Гърневски (1261) 14%
Д-р Иван Чомаков (862) 10%
Славчо Атанасов (2327) 26%
Иван Тотев (2312) 26%
Здравко Димитров (779) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: