ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Областният сваля костюма, облича рок-фанелка за Haggard
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:05 / 05.04.2010Коментари (6)2868
© Plovdiv24.bg
Концертът на легендите на немския симфоник метъл Haggard заедно с Пловдивската филхармония ще е невиждан досега в България зрелищен спектакъл, обещават организаторите на музикалното събитие, което ще се състои под патронажа на областния управител на 19 април от 19 ч. в Летния театър. Идеята е на Иван Тотев, с когото разговаря репортер на Plovdiv24.bg:

- Г-н Тотев, работа на областния управител ли е да организира концерти?

- А защо не? Израснал съм с тази музика. Младежките ми години минаха под знака на Manowar, Accept, Helloween, Iron Maiden и Metallica. Тя е част от моя живот и за мен е удоволствие да съчетая възможностите за лично удовлетворение с обществено-полезна или културна дейност. С времето все повече ще мога да допринасям за тази част от културния живот на Пловдив. Не пропускам голямо музикално събитие в страната. Ще споделя своите лични амбиции за присъствие на такъв концерт с всички пловдивчани.

- Защо точно Haggard?

- С творчеството им се запознах едва преди година. Не успях да отида на концерта им в София, но потърсих музиката им. Открих рядко съчетание между много твърд рок с оперни и симфонични елементи. Има и особено ясно изразен мъжки вокал, съчетан с хорово пеене в средновековните готически стилове - нещо, което не се среща всеки ден. Страшно ми допадна. Невероятно беше да си ги представя на Античния театър...

- Нали концертът ще е на Летния театър?

- Искаше ми се да е в началото на юни на Античния. Дори имах няколко срещи с директора на Оперно-филхармоничното дружество Калуди Калудов и организаторите. Концертът ще е част от голямото европейско турне на групата и така ще е по-евтино. Затова сменихме сцената, а и Летният театър има козирка, която ще пази от дъжд, ако е лошо времето. Подобно нещо в Пловдив скоро не е имало. Много, много малко може да се сравни с концерта на "Апокалиптика" през 1999-а. Всичко сега ще е далеч по-мащабно - 16 ще са изпълнителите само на Haggard, около 20-ина ще са музикантите от филхармонията. Ще е голям спектакъл.

- Личните Ви пристрастия ли ще оказват влияние върху културния афиш на Пловдив?

- Това са пристрастията и на много пловдивчани. Понякога и лична амбиция може да допринесе за развитието на един град или дори цял регион. Как ще оцените например това, което направи кметът на Каварна Цонко Цонков за своя град? Пловдив трябва да е културната столица. В Бургас вече имат фестивал, сега готвят и във Варна, София - за съжаление, е на светлинни години пред нас. Пловдив и тук изостана. И заместник-кметът по културата Петя Гогова има намерение да прави хубави неща, за които я поздравявам искрено. Това е пътят...

- Какъв е шансът Пловдив да стане център на повече и по-привлекателни културни събития?

- Античният театър е притегателен център за култура. Цяло лято там трябва да следва концерт след концерт, а календарът все още е доста беден. С Калуди Калудов ще работим за Вердиевите нощи. Той има много сериозни амбиции да организира фестивал, който да стане знаков за града и да привлича любителите на оперното изкуство и от други страни. Ще помогнем с всичко. Пловдив има невероятни дадености за култура, но това не е достатъчно.

- Какво не достига?

- Имаме дадености, но нямаме идеи и пари. Ако с идеите може да компенсираме донякъде, без пари не можем. Няма ли пари, няма как да се прави култура. За да направим големи събития като карнавала във Венеция - защо не?! - трябват пари. Ако работим за икономическото възраждане на Пловдив, работим и за културното му възраждане. Много важно е да развием Пловдив и региона с богатото му историческо и културно наследство. Затова и се опитваме да оживим летище Пловдив. Като направим един хубав  календар и кажем, че сме културната столица, трябва да можем да доведем хората да я видят с очите си. 

- Започвате с Haggard?... С костюм и вратовръзка ли ще бъдете на концерта?

- Не. Имам и рок-фанелки. Ще си облека тениска с  Amorphis или Manowar.

Билетите за концерта са в продажба от средата на март. След първите 66 броя на промоционална цена от по 10 лв., сега те струват 15 лв., а в деня на концерта ще се продават по 25 лв. Цените са евтини заради помощта на спонсорите, намерени от Тотев. 


Още по темата: общо новини по темата: 4
20.04.2010 »
19.04.2010 »
16.03.2010 »
16.03.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Най -после нещо цивилизовано и в нашия град.
0
 
 
Тотев с тениска на Amorphis... :D Знаех си, че е от наш'те! А за всички останали - елате на концерта, само ще спечелите! :)
Пловдив е само наш! Вечно наш!
на 05.04.2010 г.
0
 
 
Отлична инициатива. Жалко, че няма да съм в Пловдив точно на датата.
0
 
 
Браво,Тотев!Приветствам такова мислене,само така Пловдив ще върви напред!
+2
 
 
Е супер супер :) Нека и ние имаме възможност да се докажем, нека покажем че можем. Крайно време е да започнат да се правят и тук рок-концерти. Стига само София и Каварна!
+2
 
 
Браво Тотев! Най-накрая някой да се заеме с организацията на нещо различно от чалга мегаконцерти. Не съм фен на Haggard, но браво на хора с такова мислене! Превърнали сме се в столицата на гюбеците и селянията...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (877) 16%
Спас Гърневски (780) 14%
Д-р Иван Чомаков (535) 10%
Славчо Атанасов (1435) 26%
Иван Тотев (1463) 26%
Здравко Димитров (481) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: