ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Няколко начина, по които да разберете, че скоростната ви кутия има проблем
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:48 / 02.06.2022Коментари (0)4022
©
Случвало ли ви се е някога да се чудите дали имате проблем със скоростната кутия, ако усещате трудното превключване на предавките? Понякога дори мирисът на изгоряло може да бъде признак, че трябва бързо да посетите механика си или да подмените някоя част. Затова в днешната статия ще ви представим няколко съвета, с които лесно ще разберете, ако имате проблем със скоростната си кутия.

Трудно превключване на предавки  

Обикновено ръчните скорости може да се каже, че са доста лесни за поддръжка, но това не значи, че няма доста неща, които може да се объркат. Ако забелязвате, че при натискане на съединителя, скоростите влизат доста трудно, то най-вероятно става въпрос или за ниско ниво на трансмисионно масло, грешен вискозитет, или трябва да се регулират кабелите.

Не се колебайте да потърсите помощ и да си набавите необходимите части от https://shopauto.bg/. Правилното поддържане на автомобила ви ще ви помогне да се движите спокойно и безопасно.

Какво значи мирисът на изгоряло масло? 

Ако усещате мирис на изгоряло масло, то веднага трябва да се свържете с вашия механик. Трансмисионното масло има цел не само да смаже и подобри работата на скоростната кутия, а и да я охлади. Дори има някои превозни средства, които разполагат със собствен радиатор за тази цел. Не подценявайте важността на добрата работа на маслото, защото това може да усложни ситуацията.

Причините за този проблем може да са ниско ниво на маслото, което също може да е от теч или пък голямо замърсяване. Обикновено се нуждае от смяна.

Шум при предавките на неутрална скорост

Ако чувате шум, когато сте на неутрална скорост, то най-вероятно имате проблем. Ако не сте добавяли скоро масло на скоростите или пък е намаляло поради други причини, трябва просто да долеете или да го смените изцяло. Имайте предвид и не подценявайте различните трансмисионни масла, които са с различни формули и отговарят на спецификите на вашия автомобил.

За съжаление много от шумовете могат да означават и далеч по-сериозни проблеми. Един от тези проблеми може да е износване на зъбни колела или лагери.

“Подхлъзващи се" предавки

Този проблем може да се случи често. Ако ви се случва да вкарате определена предавка и след няколко секунди да се изхлузи от мястото си, и да остане отново в неутрална позиция значи имате проблем. Това освен изключително напрягащо може да бъде и много опасно. Препоръчваме ви веднага да се консултирате с механик и да разрешите проблема бързо.

“Приплъзване" на съединителя

Вероятно на много водачи се е случвало да чуват един изключително страховит звук, който се издава от съединителя, когато предавката, която се опитвате да вкарате не отива на мястото си. Именно този звук чувате, когато имате проблем с по-голям луфт на жилото между педала и диска на съединителя, или пък провисването му. Потърсете помощ възможно най-скоро.

Един от най-важните съвети, които можем да ви дадем е винаги да слушате внимателно за различни промени по колата ви. Тук не става дума само за скоростната кутия, а за целия автомобил и вашия комфорт при каране. Всяко едно нещо, което не е обичайно трябва да се прегледа от механик и не забравяйте да взимате добри части за колата ви.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: